* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Liljana Rihter

3341 [MARTNO OB DRETI, Bo~na, Delce 10
Telefon: (063) 843 677
E-mail: Liljana.Rihter@uni-lj.si

Fakulteta za dru`bene vede v Ljubljani, kadrovsko-mened`erska sociologija

[tudij bom predvidoma kon~ala marca 1997. Delati si `elim predvsem na kadrovskem podro~ju: zaposlovanje, izobra`evanje, spremljanje uspe{nosti delavcev.
Osnovno {olo sem obiskovala v Gornjem Gradu in bila v vseh razredih odli~njakinja. Med tem ~asom sem sodelovala na razli~nih tekmovanjih in vsako leto osvojila bronasto Vegovo priznanje. Udele`evala sem se tudi tekmovanj v znanju kemije in slovenskega jezika, in v tem dobila Cankarjevo priznanje.

[olanje sem nadaljevala na gimnaziji v Velenju, na naravoslovno-matemati~ni smeri. Vse {tiri letnike sem opravila z odli~nim uspehom. Tudi v srednji {oli sem sodelovala na raznih tekmovanjih. Republi{kega tekmovanja v znanju kemije sem se udele`ila kar {tirikrat. Poleg tega sva s so{olko v tretjem letniku srednje {ole pod vodstvom mentorice, dipl. in`. Magde Zimic izdelali raziskovalno nalogo z naslovom: Pozitivni in negativni u~inki zdravil, ki jih ~lovek uporablja pri samozdravljenju, in z njo uspe{no sodelovali tudi na republi{kem tekmovanju.

Po kon~ani srednji {oli sem nato najprej opravila pripravni{tvo. Pri tem sem si pridobila pomembne izku{nje in znanje iz informatike.

V naslednjem {tudijskem letu pa sem se vpisala na Fakulteto za dru`bene vede v Ljubljani. @e po kon~ani osnovi {oli sem pomi{ljala, ali naj se odlo~im za naravoslovje ali dru`boslovje. Po kon~ani srednji {oli pa se je tehtnica prevesila na stran dru`boslovja. Odlo~ila sem se za sociologijo, kadrovsko-mened`ersko smer. Povpre~je mojih ocen med {tudijem zna{a 9,1. Pri posameznih predmetih pa sem izdelala kar nekaj uspe{nih seminarskih nalog. Poleg {tudija me zanima tudi delovanje mladinskih organizacij in prav vesela sem, da sem v zadnjih dveh letih imela prilo`nost pobli`e spoznati, kako te organizacije delujejo v Luksemburgu in Belgiji. Seveda mi pri vzdr`evanju stikov z njimi izjemno pomaga znanje angle{kega in nem{kega jezika, ki ga v prihodnje `elim {e spopolniti.

Po kon~anem {tudiju bi se rada zaposlila na kadrovskem podro~ju v organizaciji (v gospodarstvu ali negospodarstvu), ki se zaveda, da postaja upravljanje ~love{kih virov dandanes ~edalje pomembnej{e in daje tudi temu podro~ju pomembnej{o vlogo pri raznih odlo~itvah o poslovanju.

Z znanjem - zavedam se, da ga je treba nenehno spopolnjevati, `elim pomagati organizaciji, da bo lahko izrabila tudi tiste zmo`nosti, ki se skrivajo v ljudeh ali v vsakem posameznem delavcu.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96452y.htm