* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Liljana Rihter

3341 æMARTNO OB DRETI, BoŸna, Delce 10
Telefon: (063) 843 677
E-mail: Liljana.Rihter@uni-lj.si

Fakulteta za dru§bene vede v Ljubljani, kadrovsko-mened§erska sociologija

ætudij bom predvidoma konŸala marca 1997. Delati si §elim predvsem na kadrovskem podroŸju: zaposlovanje, izobra§evanje, spremljanje uspeçnosti delavcev.
Osnovno çolo sem obiskovala v Gornjem Gradu in bila v vseh razredih odliŸnjakinja. Med tem Ÿasom sem sodelovala na razliŸnih tekmovanjih in vsako leto osvojila bronasto Vegovo priznanje. Udele§evala sem se tudi tekmovanj v znanju kemije in slovenskega jezika, in v tem dobila Cankarjevo priznanje.

æolanje sem nadaljevala na gimnaziji v Velenju, na naravoslovno-matematiŸni smeri. Vse çtiri letnike sem opravila z odliŸnim uspehom. Tudi v srednji çoli sem sodelovala na raznih tekmovanjih. Republiçkega tekmovanja v znanju kemije sem se udele§ila kar çtirikrat. Poleg tega sva s soçolko v tretjem letniku srednje çole pod vodstvom mentorice, dipl. in§. Magde Zimic izdelali raziskovalno nalogo z naslovom: Pozitivni in negativni uŸinki zdravil, ki jih Ÿlovek uporablja pri samozdravljenju, in z njo uspeçno sodelovali tudi na republiçkem tekmovanju.

Po konŸani srednji çoli sem nato najprej opravila pripravniçtvo. Pri tem sem si pridobila pomembne izkuçnje in znanje iz informatike.

V naslednjem çtudijskem letu pa sem se vpisala na Fakulteto za dru§bene vede v Ljubljani. ¦e po konŸani osnovi çoli sem pomiçljala, ali naj se odloŸim za naravoslovje ali dru§boslovje. Po konŸani srednji çoli pa se je tehtnica prevesila na stran dru§boslovja. OdloŸila sem se za sociologijo, kadrovsko-mened§ersko smer. PovpreŸje mojih ocen med çtudijem znaça 9,1. Pri posameznih predmetih pa sem izdelala kar nekaj uspeçnih seminarskih nalog. Poleg çtudija me zanima tudi delovanje mladinskih organizacij in prav vesela sem, da sem v zadnjih dveh letih imela prilo§nost pobli§e spoznati, kako te organizacije delujejo v Luksemburgu in Belgiji. Seveda mi pri vzdr§evanju stikov z njimi izjemno pomaga znanje angleçkega in nemçkega jezika, ki ga v prihodnje §elim çe spopolniti.

Po konŸanem çtudiju bi se rada zaposlila na kadrovskem podroŸju v organizaciji (v gospodarstvu ali negospodarstvu), ki se zaveda, da postaja upravljanje Ÿloveçkih virov dandanes Ÿedalje pomembnejçe in daje tudi temu podroŸju pomembnejço vlogo pri raznih odloŸitvah o poslovanju.

Z znanjem - zavedam se, da ga je treba nenehno spopolnjevati, §elim pomagati organizaciji, da bo lahko izrabila tudi tiste zmo§nosti, ki se skrivajo v ljudeh ali v vsakem posameznem delavcu.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96452y.htm