* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Liljana Rihter

3341 ŠMARTNO OB DRETI, Bočna, Delce 10
Telefon: (063) 843 677
E-mail: Liljana.Rihter@uni-lj.si

Fakulteta za družbene vede v Ljubljani, kadrovsko-menedžerska sociologija

Študij bom predvidoma končala marca 1997. Delati si želim predvsem na kadrovskem področju: zaposlovanje, izobraževanje, spremljanje uspešnosti delavcev.
Osnovno šolo sem obiskovala v Gornjem Gradu in bila v vseh razredih odličnjakinja. Med tem časom sem sodelovala na različnih tekmovanjih in vsako leto osvojila bronasto Vegovo priznanje. Udeleževala sem se tudi tekmovanj v znanju kemije in slovenskega jezika, in v tem dobila Cankarjevo priznanje.

Šolanje sem nadaljevala na gimnaziji v Velenju, na naravoslovno-matematični smeri. Vse štiri letnike sem opravila z odličnim uspehom. Tudi v srednji šoli sem sodelovala na raznih tekmovanjih. Republiškega tekmovanja v znanju kemije sem se udeležila kar štirikrat. Poleg tega sva s sošolko v tretjem letniku srednje šole pod vodstvom mentorice, dipl. inž. Magde Zimic izdelali raziskovalno nalogo z naslovom: Pozitivni in negativni učinki zdravil, ki jih človek uporablja pri samozdravljenju, in z njo uspešno sodelovali tudi na republiškem tekmovanju.

Po končani srednji šoli sem nato najprej opravila pripravništvo. Pri tem sem si pridobila pomembne izkušnje in znanje iz informatike.

V naslednjem študijskem letu pa sem se vpisala na Fakulteto za družbene vede v Ljubljani. Že po končani osnovi šoli sem pomišljala, ali naj se odločim za naravoslovje ali družboslovje. Po končani srednji šoli pa se je tehtnica prevesila na stran družboslovja. Odločila sem se za sociologijo, kadrovsko-menedžersko smer. Povprečje mojih ocen med študijem znaša 9,1. Pri posameznih predmetih pa sem izdelala kar nekaj uspešnih seminarskih nalog. Poleg študija me zanima tudi delovanje mladinskih organizacij in prav vesela sem, da sem v zadnjih dveh letih imela priložnost pobliže spoznati, kako te organizacije delujejo v Luksemburgu in Belgiji. Seveda mi pri vzdrževanju stikov z njimi izjemno pomaga znanje angleškega in nemškega jezika, ki ga v prihodnje želim še spopolniti.

Po končanem študiju bi se rada zaposlila na kadrovskem področju v organizaciji (v gospodarstvu ali negospodarstvu), ki se zaveda, da postaja upravljanje človeških virov dandanes čedalje pomembnejše in daje tudi temu področju pomembnejšo vlogo pri raznih odločitvah o poslovanju.

Z znanjem - zavedam se, da ga je treba nenehno spopolnjevati, želim pomagati organizaciji, da bo lahko izrabila tudi tiste zmožnosti, ki se skrivajo v ljudeh ali v vsakem posameznem delavcu.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96452y.htm