* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Kristina Grabner

2393 ^RNA NA KORO[KEM, Javorje 13
Telefon: (0602) 38 046
E-mail: grabner@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani, uporabna matematika

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1996.
Osnovno {olo sem obiskovala v ^rni na Koro{kem in jo kon~ala z odli~nim uspehom. Uspe{no sem sodelovala na matemati~nih tekmovanjih za Vegovo priznanje in tekmovanju v znanju angle{kega jezika. Kon~ala sem tudi ni`jo glasbeno {olo (klavir).

Vpisala sem se na Srednjo {olo na Ravnah na Koro{kem, naravoslovno-matemati~na usmeritev. V drugem letniku sem sodelovala pri raziskovalni nalogi, ki jo je razpisalo podjetje Nov'na Razvoj slovenskega pode`elja; s so{olko sva s pomo~jo arhitekta izdelali na~rt obnove in koristne izrabe vseh zapu{~enih in nefunkcionalnih stavb v ^rni na Koro{kem. Sodelovala sem tudi na tekmovanjih za Vegovo priznanje. Srednjo {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom.

Pri vpisu na fakulteto sem izbirala med veterino in matematiko in se tik pred za~etkom predavanj odlo~ila za matematiko. Vpisala sem se torej na tedanjo Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek za matematiko in mehaniko, smer uporabna matematika. Zaradi precej{njega poudarka na ra~unalni{tvu sem svoje znanje s tega podro~ja precej spopolnila, {e posebno iz programiranja. Zahtevnost {tudija mi je dovoljevala le malo prostega ~asa, izrabila sem ga za obisk plesnih te~ajev. Obnovila sem tudi znanje franco{~ine iz srednje {ole ter kon~ala za~etni te~aj italijan{~ine in strojepisja.

Z delom po [tudentskem servisu sem si pridobila tudi nekaj delovnih izku{enj. Nekaj ~asa sem pou~evala na nekaterih ljubljanskih osnovnih in srednjih {olah: na Osnovni {oli Pre`ihovega Voranca matematiko in fiziko, na gimnaziji Ledina in na Srednji ekonomski {oli pa matematiko. Veliko sem tudi in{truirala. Spoznala sem, da je pedago{ko delo zanimivo, vendar to ni poklic, ki bi si ga `elela opravljati vse `ivljenje.

Na svoji fakulteti sem {tiri leta pomagala v Komisiji za tisk Dru{tva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije pri prodaji knjig in administrativnih delih.

Po kon~anem {tudiju se nameravam vrniti na Koro{ko, ~etudi se zavedam, da tam mo`nosti za zaposlitev na mojem podro~ju ni ravno veliko. Vendar si `elim delati v okolju, kjer bi lahko svoje znanje in sposobnosti izrabila. Rada bi se dodatno izobra`evala tudi na nematemati~nih podro~jih, si raz{irila znanje tujih jezikov itn.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96450y.htm