* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Kristina Grabner

2393 ¬RNA NA KOROæKEM, Javorje 13
Telefon: (0602) 38 046
E-mail: grabner@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani, uporabna matematika

ætudij bom predvidoma konŸala oktobra 1996.
Osnovno çolo sem obiskovala v ¬rni na Koroçkem in jo konŸala z odliŸnim uspehom. Uspeçno sem sodelovala na matematiŸnih tekmovanjih za Vegovo priznanje in tekmovanju v znanju angleçkega jezika. KonŸala sem tudi ni§jo glasbeno çolo (klavir).

Vpisala sem se na Srednjo çolo na Ravnah na Koroçkem, naravoslovno-matematiŸna usmeritev. V drugem letniku sem sodelovala pri raziskovalni nalogi, ki jo je razpisalo podjetje Nov'na Razvoj slovenskega pode§elja; s soçolko sva s pomoŸjo arhitekta izdelali naŸrt obnove in koristne izrabe vseh zapuçŸenih in nefunkcionalnih stavb v ¬rni na Koroçkem. Sodelovala sem tudi na tekmovanjih za Vegovo priznanje. Srednjo çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom.

Pri vpisu na fakulteto sem izbirala med veterino in matematiko in se tik pred zaŸetkom predavanj odloŸila za matematiko. Vpisala sem se torej na tedanjo Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek za matematiko in mehaniko, smer uporabna matematika. Zaradi precejçnjega poudarka na raŸunalniçtvu sem svoje znanje s tega podroŸja precej spopolnila, çe posebno iz programiranja. Zahtevnost çtudija mi je dovoljevala le malo prostega Ÿasa, izrabila sem ga za obisk plesnih teŸajev. Obnovila sem tudi znanje francoçŸine iz srednje çole ter konŸala zaŸetni teŸaj italijançŸine in strojepisja.

Z delom po ætudentskem servisu sem si pridobila tudi nekaj delovnih izkuçenj. Nekaj Ÿasa sem pouŸevala na nekaterih ljubljanskih osnovnih in srednjih çolah: na Osnovni çoli Pre§ihovega Voranca matematiko in fiziko, na gimnaziji Ledina in na Srednji ekonomski çoli pa matematiko. Veliko sem tudi inçtruirala. Spoznala sem, da je pedagoçko delo zanimivo, vendar to ni poklic, ki bi si ga §elela opravljati vse §ivljenje.

Na svoji fakulteti sem çtiri leta pomagala v Komisiji za tisk Druçtva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije pri prodaji knjig in administrativnih delih.

Po konŸanem çtudiju se nameravam vrniti na Koroçko, Ÿetudi se zavedam, da tam mo§nosti za zaposlitev na mojem podroŸju ni ravno veliko. Vendar si §elim delati v okolju, kjer bi lahko svoje znanje in sposobnosti izrabila. Rada bi se dodatno izobra§evala tudi na nematematiŸnih podroŸjih, si razçirila znanje tujih jezikov itn.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96450y.htm