* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Zvezdana Ignjatovi~

1000 LJUBLJANA, Cesta v Mestni log 36
Telefon: (061) 223 083

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1997.
Osnovno {olo Trnovo v Ljubljani sem kon~ala z odli~nim uspehom in se vpisala na Naravoslovno-matemati~no srednjo {olo Be`igrad. V prvem letniku srednje {ole sem kon~ala {estletno ni`jo glasbeno {olo z in{trumentom harmonika.

Srednjo {olo sem opravila z dobrim uspehom in se po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih na medicinski fakulteti in fakulteti za farmacijo odlo~ila za {tudij medicine na medicinski fakulteti. Letos sem kon~ala peti letnik, preostane mi le {e {esti.

Od devetega leta (tretjega razreda) treniram namizni tenis. Igrala sem v klubu Olimpija in pred letom in pol prestopila v NTK Ilirija. [e v ~asu Jugoslavije sem kot kadetinja nastopala na evropskem prvenstvu v Belgiji in v ekipnem delu dosegla tretje mesto, posamezno pa deseto. Tudi kot mladinka sem nastopala za reprezentanco na razli~nih mednarodnih tekmovanjih.

Od osamosvojitve Slovenije sem v samem vrhu slovenskega namiznega tenisa in nastopam na {tevilnih dr`avnih in mednarodnih tekmovanjih. @e petkrat sem osvojila naslov ekipnih dr`avnih prvakinj, dvakrat sem bila najbolj{a tekmovalka slovenske `enske prve lige, enkrat sem osvojila dr`avno prvenstvo, trikrat tretje do ~etrto mesto in {e {tevilne medalje v konkurenci dvojic, na {tudentskem svetovnem prvenstvu sem se z ekipo uvrstila na deveto mesto.

Ker me {port izredno zanima, sem lani opravila trenerski splo{ni te~aj na fakulteti za {port iz predmetov osnove {portnega treniranja, psihologija {porta in medicina {porta.

Dve leti sem trenirala otroke od prvega do osmega razreda v Trnovem in na Galjevici, kjer sem imela dvakrat na teden v kro`ku {e otroke iz vrtca. Tudi na Osnovni {oli Brezovica sem leto in pol vodila kro`ek namiznega tenisa.

Zaradi velikih obveznosti, ki sem jih imela na fakulteti, sem morala te kro`ke opustiti.

Moj cilj po kon~ani fakulteti je postati dobra zdravnica, tako strokovnjakinja kot ~lovek. Trudila se bom, da bom to tudi dosegla.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96446y.htm