* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Zvezdana IgnjatoviŸ

1000 LJUBLJANA, Cesta v Mestni log 36
Telefon: (061) 223 083

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1997.
Osnovno çolo Trnovo v Ljubljani sem konŸala z odliŸnim uspehom in se vpisala na Naravoslovno-matematiŸno srednjo çolo Be§igrad. V prvem letniku srednje çole sem konŸala çestletno ni§jo glasbeno çolo z inçtrumentom harmonika.

Srednjo çolo sem opravila z dobrim uspehom in se po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih na medicinski fakulteti in fakulteti za farmacijo odloŸila za çtudij medicine na medicinski fakulteti. Letos sem konŸala peti letnik, preostane mi le çe çesti.

Od devetega leta (tretjega razreda) treniram namizni tenis. Igrala sem v klubu Olimpija in pred letom in pol prestopila v NTK Ilirija. æe v Ÿasu Jugoslavije sem kot kadetinja nastopala na evropskem prvenstvu v Belgiji in v ekipnem delu dosegla tretje mesto, posamezno pa deseto. Tudi kot mladinka sem nastopala za reprezentanco na razliŸnih mednarodnih tekmovanjih.

Od osamosvojitve Slovenije sem v samem vrhu slovenskega namiznega tenisa in nastopam na çtevilnih dr§avnih in mednarodnih tekmovanjih. ¦e petkrat sem osvojila naslov ekipnih dr§avnih prvakinj, dvakrat sem bila najboljça tekmovalka slovenske §enske prve lige, enkrat sem osvojila dr§avno prvenstvo, trikrat tretje do Ÿetrto mesto in çe çtevilne medalje v konkurenci dvojic, na çtudentskem svetovnem prvenstvu sem se z ekipo uvrstila na deveto mesto.

Ker me çport izredno zanima, sem lani opravila trenerski sploçni teŸaj na fakulteti za çport iz predmetov osnove çportnega treniranja, psihologija çporta in medicina çporta.

Dve leti sem trenirala otroke od prvega do osmega razreda v Trnovem in na Galjevici, kjer sem imela dvakrat na teden v kro§ku çe otroke iz vrtca. Tudi na Osnovni çoli Brezovica sem leto in pol vodila kro§ek namiznega tenisa.

Zaradi velikih obveznosti, ki sem jih imela na fakulteti, sem morala te kro§ke opustiti.

Moj cilj po konŸani fakulteti je postati dobra zdravnica, tako strokovnjakinja kot Ÿlovek. Trudila se bom, da bom to tudi dosegla.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96446y.htm