* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Zvezdana Ignjatovič

1000 LJUBLJANA, Cesta v Mestni log 36
Telefon: (061) 223 083

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Študij bom predvidoma končala decembra 1997.
Osnovno šolo Trnovo v Ljubljani sem končala z odličnim uspehom in se vpisala na Naravoslovno-matematično srednjo šolo Bežigrad. V prvem letniku srednje šole sem končala šestletno nižjo glasbeno šolo z inštrumentom harmonika.

Srednjo šolo sem opravila z dobrim uspehom in se po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih na medicinski fakulteti in fakulteti za farmacijo odločila za študij medicine na medicinski fakulteti. Letos sem končala peti letnik, preostane mi le še šesti.

Od devetega leta (tretjega razreda) treniram namizni tenis. Igrala sem v klubu Olimpija in pred letom in pol prestopila v NTK Ilirija. Še v času Jugoslavije sem kot kadetinja nastopala na evropskem prvenstvu v Belgiji in v ekipnem delu dosegla tretje mesto, posamezno pa deseto. Tudi kot mladinka sem nastopala za reprezentanco na različnih mednarodnih tekmovanjih.

Od osamosvojitve Slovenije sem v samem vrhu slovenskega namiznega tenisa in nastopam na številnih državnih in mednarodnih tekmovanjih. Že petkrat sem osvojila naslov ekipnih državnih prvakinj, dvakrat sem bila najboljša tekmovalka slovenske ženske prve lige, enkrat sem osvojila državno prvenstvo, trikrat tretje do četrto mesto in še številne medalje v konkurenci dvojic, na študentskem svetovnem prvenstvu sem se z ekipo uvrstila na deveto mesto.

Ker me šport izredno zanima, sem lani opravila trenerski splošni tečaj na fakulteti za šport iz predmetov osnove športnega treniranja, psihologija športa in medicina športa.

Dve leti sem trenirala otroke od prvega do osmega razreda v Trnovem in na Galjevici, kjer sem imela dvakrat na teden v krožku še otroke iz vrtca. Tudi na Osnovni šoli Brezovica sem leto in pol vodila krožek namiznega tenisa.

Zaradi velikih obveznosti, ki sem jih imela na fakulteti, sem morala te krožke opustiti.

Moj cilj po končani fakulteti je postati dobra zdravnica, tako strokovnjakinja kot človek. Trudila se bom, da bom to tudi dosegla.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96446y.htm