* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Vladimir Ban

1000 LJUBLJANA, Gori{ka 61
Telefon: (061) 552 048

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

[tudij bom predvidoma kon~al maja 1996. Delati si `elim predvsem raziskovalno ali pedago{ko (na in{titutih ali fakultetah).
Osnovno {olo sem kon~al v Ljubljani, v vseh osmih letih z odli~nim uspehom. @e v osnovni {oli sem se bolj posve~al naravoslovnim predmetom. Redno sem prejemal Vegova priznanja iz matematike, enkrat pa sem se uvrstil tudi na republi{ko tekmovanje iz fizike in kasneje {e iz kemije.

Po osnovni {oli sem se vpisal na srednjo naravoslovno {olo v [entvidu. Tam se je moje zanimanje za naravoslovne smeri usmerilo prevsem v matematiko. Tudi tu sem osvojil nekaj priznanj iz matematike in logike. Zavedal sem se, da sam uspeh na matemati~nem podro~ju ni dovolj, zato sem se po koncu tretjega letnika, predvsem zaradi `elje po spopolnjevanju angle{kega jezika, vpisal na srednjo {olo Rose Hill v Kansasu, ZDA. Tudi v Ameriki sem prejel nekaj priznanj na raznih matemati~nih tekmovanjih. Na podlagi teh priznanj sem tudi dobil ponudbo za {tudij matematike na dr`avni univerzi Kansas ( KSU ). V Ameriki sem kon~al ~etrti letnik srednje {ole in opravil maturo.

Leta 1991 sem se kljub ponudbi za {tudij v Ameriki vrnil v domovino in se vpisal na Fakulteto za matematiko in fiziko v Ljubljani. [tudijske obveznosti sem izpolnjeval redno in uspe{no. Visoko{olski {tudij na smeri uporabne matematike sem kon~al aprila leta 1996 s povre~no izpitno oceno 8 in diplomsko oceno 9, to sta glede na merila na tej fakulteti razmeroma visoki oceni. S temi ocenami izpolnjujem tudi vse pogoje za vpis na podiplomski {tudij uporabne matematike, kar je tudi moja `elja in cilj. Vpis na podiplomski {tudij pa je odvisen tudi od mojega prihodnjega delodajalca, ki mi bo ta {tudij omogo~il.

Bil sem tudi {portno dejaven. Vse do leta 1995 sem bil ~lan hokejskega kluba Svoboda Ljubljana ( hokej na travi ). Opravil sem tudi nekaj uradnih nastopov za slovensko reprezentanco.

Med srednje{olskim izobra`evanjem sem se nau~il tudi nem{kega jezika. V okviru fakultete pa sem pridobil temeljito znanje o raznih ra~unalni{koprogramerskih tehnikah, brez ~esar {tudij matematike ne bi bil popoln.

Oktobra 1996 bom moral oditi na slu`enje voja{~ine. Med tem slu`enjem bom opravil {olo za rezervne oficirje v Mostah.

Po odslu`enem voja{kem roku bi se rad zaposlil v dinami~nem podjetju ali in{titutu, kjer bi uspe{no vnov~il vse svoje matemati~no znanje in kjer bi mi bilo omogo~eno nadaljnje akademsko izobra`evanje v matemati~ni ali kateri drugi ustrezni smeri. [e letos se bom preselil v Kamnik, zato bi si rad poiskal ustrezno delovno mesto blizu Kamnika ali Ljubljane.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96445y.htm