* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Vladimir Ban

1000 LJUBLJANA, Goriçka 61
Telefon: (061) 552 048

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

ætudij bom predvidoma konŸal maja 1996. Delati si §elim predvsem raziskovalno ali pedagoçko (na inçtitutih ali fakultetah).
Osnovno çolo sem konŸal v Ljubljani, v vseh osmih letih z odliŸnim uspehom. ¦e v osnovni çoli sem se bolj posveŸal naravoslovnim predmetom. Redno sem prejemal Vegova priznanja iz matematike, enkrat pa sem se uvrstil tudi na republiçko tekmovanje iz fizike in kasneje çe iz kemije.

Po osnovni çoli sem se vpisal na srednjo naravoslovno çolo v æentvidu. Tam se je moje zanimanje za naravoslovne smeri usmerilo prevsem v matematiko. Tudi tu sem osvojil nekaj priznanj iz matematike in logike. Zavedal sem se, da sam uspeh na matematiŸnem podroŸju ni dovolj, zato sem se po koncu tretjega letnika, predvsem zaradi §elje po spopolnjevanju angleçkega jezika, vpisal na srednjo çolo Rose Hill v Kansasu, ZDA. Tudi v Ameriki sem prejel nekaj priznanj na raznih matematiŸnih tekmovanjih. Na podlagi teh priznanj sem tudi dobil ponudbo za çtudij matematike na dr§avni univerzi Kansas ( KSU ). V Ameriki sem konŸal Ÿetrti letnik srednje çole in opravil maturo.

Leta 1991 sem se kljub ponudbi za çtudij v Ameriki vrnil v domovino in se vpisal na Fakulteto za matematiko in fiziko v Ljubljani. ætudijske obveznosti sem izpolnjeval redno in uspeçno. Visokoçolski çtudij na smeri uporabne matematike sem konŸal aprila leta 1996 s povreŸno izpitno oceno 8 in diplomsko oceno 9, to sta glede na merila na tej fakulteti razmeroma visoki oceni. S temi ocenami izpolnjujem tudi vse pogoje za vpis na podiplomski çtudij uporabne matematike, kar je tudi moja §elja in cilj. Vpis na podiplomski çtudij pa je odvisen tudi od mojega prihodnjega delodajalca, ki mi bo ta çtudij omogoŸil.

Bil sem tudi çportno dejaven. Vse do leta 1995 sem bil Ÿlan hokejskega kluba Svoboda Ljubljana ( hokej na travi ). Opravil sem tudi nekaj uradnih nastopov za slovensko reprezentanco.

Med srednjeçolskim izobra§evanjem sem se nauŸil tudi nemçkega jezika. V okviru fakultete pa sem pridobil temeljito znanje o raznih raŸunalniçkoprogramerskih tehnikah, brez Ÿesar çtudij matematike ne bi bil popoln.

Oktobra 1996 bom moral oditi na slu§enje vojaçŸine. Med tem slu§enjem bom opravil çolo za rezervne oficirje v Mostah.

Po odslu§enem vojaçkem roku bi se rad zaposlil v dinamiŸnem podjetju ali inçtitutu, kjer bi uspeçno vnovŸil vse svoje matematiŸno znanje in kjer bi mi bilo omogoŸeno nadaljnje akademsko izobra§evanje v matematiŸni ali kateri drugi ustrezni smeri. æe letos se bom preselil v Kamnik, zato bi si rad poiskal ustrezno delovno mesto blizu Kamnika ali Ljubljane.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96445y.htm