* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Vladimir Ban

1000 LJUBLJANA, Goriška 61
Telefon: (061) 552 048

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

Študij bom predvidoma končal maja 1996. Delati si želim predvsem raziskovalno ali pedagoško (na inštitutih ali fakultetah).
Osnovno šolo sem končal v Ljubljani, v vseh osmih letih z odličnim uspehom. Že v osnovni šoli sem se bolj posvečal naravoslovnim predmetom. Redno sem prejemal Vegova priznanja iz matematike, enkrat pa sem se uvrstil tudi na republiško tekmovanje iz fizike in kasneje še iz kemije.

Po osnovni šoli sem se vpisal na srednjo naravoslovno šolo v Šentvidu. Tam se je moje zanimanje za naravoslovne smeri usmerilo prevsem v matematiko. Tudi tu sem osvojil nekaj priznanj iz matematike in logike. Zavedal sem se, da sam uspeh na matematičnem področju ni dovolj, zato sem se po koncu tretjega letnika, predvsem zaradi želje po spopolnjevanju angleškega jezika, vpisal na srednjo šolo Rose Hill v Kansasu, ZDA. Tudi v Ameriki sem prejel nekaj priznanj na raznih matematičnih tekmovanjih. Na podlagi teh priznanj sem tudi dobil ponudbo za študij matematike na državni univerzi Kansas ( KSU ). V Ameriki sem končal četrti letnik srednje šole in opravil maturo.

Leta 1991 sem se kljub ponudbi za študij v Ameriki vrnil v domovino in se vpisal na Fakulteto za matematiko in fiziko v Ljubljani. Študijske obveznosti sem izpolnjeval redno in uspešno. Visokošolski študij na smeri uporabne matematike sem končal aprila leta 1996 s povrečno izpitno oceno 8 in diplomsko oceno 9, to sta glede na merila na tej fakulteti razmeroma visoki oceni. S temi ocenami izpolnjujem tudi vse pogoje za vpis na podiplomski študij uporabne matematike, kar je tudi moja želja in cilj. Vpis na podiplomski študij pa je odvisen tudi od mojega prihodnjega delodajalca, ki mi bo ta študij omogočil.

Bil sem tudi športno dejaven. Vse do leta 1995 sem bil član hokejskega kluba Svoboda Ljubljana ( hokej na travi ). Opravil sem tudi nekaj uradnih nastopov za slovensko reprezentanco.

Med srednješolskim izobraževanjem sem se naučil tudi nemškega jezika. V okviru fakultete pa sem pridobil temeljito znanje o raznih računalniškoprogramerskih tehnikah, brez česar študij matematike ne bi bil popoln.

Oktobra 1996 bom moral oditi na služenje vojaščine. Med tem služenjem bom opravil šolo za rezervne oficirje v Mostah.

Po odsluženem vojaškem roku bi se rad zaposlil v dinamičnem podjetju ali inštitutu, kjer bi uspešno vnovčil vse svoje matematično znanje in kjer bi mi bilo omogočeno nadaljnje akademsko izobraževanje v matematični ali kateri drugi ustrezni smeri. Še letos se bom preselil v Kamnik, zato bi si rad poiskal ustrezno delovno mesto blizu Kamnika ali Ljubljane.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96445y.htm