* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Marko Kukrika

1000 LJUBLJANA, ætirnova ulica 14
Telefon: (061) 576 617

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, teoretiŸna matematika

ætudij bom predvidoma konŸal junija 1997. Delati si §elim predvsem raziskovalno.
Osnovno çolo sem obiskoval v letih od 1980 do 1988 v Ljubljani in jo konŸal z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodeloval na razliŸnih tekmovanjih iz matematike, fizike in logike, v mlajçih letih pa tudi v Veseli çoli. Z uŸenjem nisem imel te§av, pa tudi na tekmovanjih mi je çlo kar dobro, saj sem navadno dosegel visoke uvrstitve. Med petim in osmim razredom sem se tako udele§il vseh çolskih, obŸinskih in republiçkih tekmovanj za Vegova priznanja in tudi osvojil çtiri bronasta, tri srebrna in dve zlati priznanji. Ob tem sem spoznaval nove kraje in prijatelje. Med drugimi uspehi iz osnovne çole se çe najraje spomnim na drugo mesto na obmoŸnem tekmovanju iz fizike.

Omenjeni uspehi so mi omogoŸili, da sem bil sprejet na be§igrajsko gimnazijo (tedaj srednjo naravoslovno çolo) brez sprejemnega izpita. Srednjo çolo sem obiskoval v letih 1988 do 1992 in jo konŸal z odliŸnim uspehom. Aktivno sem sodeloval na razliŸnih tekmovanjih - redno iz matematike, fizike, raŸunalniçtva in logike. Pri tem sem tudi prejel veŸ priznanj.

¦e v srednji çoli sem se odloŸil, da bom çtudiral teoretiŸno matematiko. Tako sem se po konŸani srednji çoli vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo - Oddelek za matematiko in mehaniko - smer teoretiŸna matematika. Kljub zahtevnosti çtudija sem redno opravljal izpite, tako da sem letos vpisan v Ÿetrti letnik in upam, da bom tudi svojo çtudijsko pot konŸal v predvidenem Ÿasu.

Na fakulteti sem se povsem posvetil matematiki, to potrjujejo tudi dose§eni uspehi. S povpreŸno oceno 9,5 sem med najboljçimi çtudenti svoje generacije. Poleg rednega çtudija sem se udele§il tekmovanj iz matematike in logike. Za poseben uspeh si çtejem lanskoletno matematiŸno olimpiado v Plovdivu (Bolgarija), ki sem se je udele§il kot Ÿlan slovenske reprezentance. Naça skupina je uspeçno zastopala Slovenijo, jaz pa sem si çe z nekaj kolegi delil drugo mesto. Seveda ne gre pozabiti tudi na druge uspehe, npr. na osvojena tretja mesta v letih 1992-1994 v razvedrilni matematiki.

Ker poklicno znanje ni vse, sem se v poletnih poŸitnicah leta 1994 udele§il intenzivnega teŸaja nemçkega jezika v Avstriji. Poleg nemçŸine, ki je moj drugi tuji jezik, obvladam çe angleçŸino. Tudi raŸunalniçki jeziki mi niso tuji, najbolj pa obvladam pascal in mathematico.

Zavedam se, da uŸenja ni nikoli konec. Tudi po konŸanem çtudiju se bo treba izobra§evati, si pridobivati novo znanje in uporabljati §e pridobljeno. ¦elim si najti zaposlitev, ki bi mi vse to omogoŸala, obenem pa Ÿim bolj koristno in ustvarjalno uporabiti znanje in zmo§nosti.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96444y.htm