* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Tina Cirman

1000 LJUBLJANA, Trg Prekomorskih brigad 13
Telefon: (061) 559 536
E-mail: tina.cirman@uni-lj.si

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, molekularno-biolo{ki blok

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem v genetiki, biologiji membran, celi~ni biologiji (raziskovalno delo).
Osnovno {olo Riharda Jakopi~a v Ljubljani sem izdelovala z odli~nim uspehom. @e takrat sta me zanimala narava in delo na terenu, zato sem obiskovala biolo{ki kro`ek. Hkrati sem se v~lanila tudi v planinsko dru{tvo @alec in redno hodila na izlete in planinske tabore. Poleg tega sem pela pri {olskem zboru in v {estem razredu uspe{no dokon~ala ni`jo glasbeno {olo.

Po kon~ani osnovni {oli sem se brez te`av vpisala v Srednjo {olo za elektroniko in naravoslovje, smer naravoslovje (zdaj Gimnazija [entvid). Sodelovala sem v vivaristi~nem kro`ku, kjer smo se ukvarajali z gojenjem manj{ih `ivali. Za uspe{no vodenje vivarija v odsotnosti mentorice sem bila v drugem letniku tudi pohvaljena. V zadnjih treh letnikih sva s so{olko izdelali dve raziskovalni nalogi iz etologije, seminarski nalogi na Institutu Jo`ef Stefan v okviru obvezne prakse ter seminar na Mikrobiolo{kem institutu. Vsi najini izdelki so bili pohvaljeni, z raziskovalnimi nalogami pa sva osvojili prvo in tretje mesto na mestnem ter prvo na republi{kem tekmovanju mladih raziskovalcev. Vsa {tiri leta srednje {ole sem aktivno sodelovala v planinskem dru{tvu in opravila ve~ gorni{kih te~ajev.

Po uspe{no opravljenem zaklju~nem izpitu sem opravljala sprejemne izpite na Biotehni{ki fakulteti, smer biologija. Med po~itnicami sem se udele`ila te~aja za mladinske planinske vodnike v Bav{ici in ga tudi opravila, tako da sem {e isto poletje vodila ve~ izletov v okviru planinskega dru{tva.

Hkrati z za~etkom {tudija na fakulteti sem za~ela tudi peti pri APZ Tone Tom{i~. Z zborom sem obiskala Avstrijo, Sardinijo, Francijo, [panijo, idr. Tri leta sem tudi sodelovala v izvr{nem odboru, `al pa mi je za to v ~etrtem letniku zaradi obilice seminarskega dela in izpitov zmanjkalo ~asa.

V bli`nji prihodnosti si `elim ~imprej in uspe{no diplomirati z enega izmed podro~ij, ki me zanimajo - biologija membran, biologija celice, genetika. Diplomo pa bom lahko vpisala {ele jeseni, ko bodo razpisani naslovi.

Po kon~ani diplomi si `elim vpisati magisterij, in upam, da mi bo uspelo. Menim namre~, da se bo z diplomo moj pravi {tudij {ele za~el, hkrati pa verjamem, da bom v tem uspe{na, saj me delo na enem izmed treh `e omenjenih podro~ij izredno zanima in veseli.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96443y.htm