* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tina Cirman

1000 LJUBLJANA, Trg Prekomorskih brigad 13
Telefon: (061) 559 536
E-mail: tina.cirman@uni-lj.si

Biotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, molekularno-bioloçki blok

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem v genetiki, biologiji membran, celiŸni biologiji (raziskovalno delo).
Osnovno çolo Riharda JakopiŸa v Ljubljani sem izdelovala z odliŸnim uspehom. ¦e takrat sta me zanimala narava in delo na terenu, zato sem obiskovala bioloçki kro§ek. Hkrati sem se vŸlanila tudi v planinsko druçtvo ¦alec in redno hodila na izlete in planinske tabore. Poleg tega sem pela pri çolskem zboru in v çestem razredu uspeçno dokonŸala ni§jo glasbeno çolo.

Po konŸani osnovni çoli sem se brez te§av vpisala v Srednjo çolo za elektroniko in naravoslovje, smer naravoslovje (zdaj Gimnazija æentvid). Sodelovala sem v vivaristiŸnem kro§ku, kjer smo se ukvarajali z gojenjem manjçih §ivali. Za uspeçno vodenje vivarija v odsotnosti mentorice sem bila v drugem letniku tudi pohvaljena. V zadnjih treh letnikih sva s soçolko izdelali dve raziskovalni nalogi iz etologije, seminarski nalogi na Institutu Jo§ef Stefan v okviru obvezne prakse ter seminar na Mikrobioloçkem institutu. Vsi najini izdelki so bili pohvaljeni, z raziskovalnimi nalogami pa sva osvojili prvo in tretje mesto na mestnem ter prvo na republiçkem tekmovanju mladih raziskovalcev. Vsa çtiri leta srednje çole sem aktivno sodelovala v planinskem druçtvu in opravila veŸ gorniçkih teŸajev.

Po uspeçno opravljenem zakljuŸnem izpitu sem opravljala sprejemne izpite na Biotehniçki fakulteti, smer biologija. Med poŸitnicami sem se udele§ila teŸaja za mladinske planinske vodnike v Bavçici in ga tudi opravila, tako da sem çe isto poletje vodila veŸ izletov v okviru planinskega druçtva.

Hkrati z zaŸetkom çtudija na fakulteti sem zaŸela tudi peti pri APZ Tone TomçiŸ. Z zborom sem obiskala Avstrijo, Sardinijo, Francijo, æpanijo, idr. Tri leta sem tudi sodelovala v izvrçnem odboru, §al pa mi je za to v Ÿetrtem letniku zaradi obilice seminarskega dela in izpitov zmanjkalo Ÿasa.

V bli§nji prihodnosti si §elim Ÿimprej in uspeçno diplomirati z enega izmed podroŸij, ki me zanimajo - biologija membran, biologija celice, genetika. Diplomo pa bom lahko vpisala çele jeseni, ko bodo razpisani naslovi.

Po konŸani diplomi si §elim vpisati magisterij, in upam, da mi bo uspelo. Menim namreŸ, da se bo z diplomo moj pravi çtudij çele zaŸel, hkrati pa verjamem, da bom v tem uspeçna, saj me delo na enem izmed treh §e omenjenih podroŸij izredno zanima in veseli.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96443y.htm