* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Tina Cirman

1000 LJUBLJANA, Trg Prekomorskih brigad 13
Telefon: (061) 559 536
E-mail: tina.cirman@uni-lj.si

Biotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, molekularno-biološki blok

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem v genetiki, biologiji membran, celični biologiji (raziskovalno delo).
Osnovno šolo Riharda Jakopiča v Ljubljani sem izdelovala z odličnim uspehom. Že takrat sta me zanimala narava in delo na terenu, zato sem obiskovala biološki krožek. Hkrati sem se včlanila tudi v planinsko društvo Žalec in redno hodila na izlete in planinske tabore. Poleg tega sem pela pri šolskem zboru in v šestem razredu uspešno dokončala nižjo glasbeno šolo.

Po končani osnovni šoli sem se brez težav vpisala v Srednjo šolo za elektroniko in naravoslovje, smer naravoslovje (zdaj Gimnazija Šentvid). Sodelovala sem v vivarističnem krožku, kjer smo se ukvarajali z gojenjem manjših živali. Za uspešno vodenje vivarija v odsotnosti mentorice sem bila v drugem letniku tudi pohvaljena. V zadnjih treh letnikih sva s sošolko izdelali dve raziskovalni nalogi iz etologije, seminarski nalogi na Institutu Jožef Stefan v okviru obvezne prakse ter seminar na Mikrobiološkem institutu. Vsi najini izdelki so bili pohvaljeni, z raziskovalnimi nalogami pa sva osvojili prvo in tretje mesto na mestnem ter prvo na republiškem tekmovanju mladih raziskovalcev. Vsa štiri leta srednje šole sem aktivno sodelovala v planinskem društvu in opravila več gorniških tečajev.

Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu sem opravljala sprejemne izpite na Biotehniški fakulteti, smer biologija. Med počitnicami sem se udeležila tečaja za mladinske planinske vodnike v Bavšici in ga tudi opravila, tako da sem še isto poletje vodila več izletov v okviru planinskega društva.

Hkrati z začetkom študija na fakulteti sem začela tudi peti pri APZ Tone Tomšič. Z zborom sem obiskala Avstrijo, Sardinijo, Francijo, Španijo, idr. Tri leta sem tudi sodelovala v izvršnem odboru, žal pa mi je za to v četrtem letniku zaradi obilice seminarskega dela in izpitov zmanjkalo časa.

V bližnji prihodnosti si želim čimprej in uspešno diplomirati z enega izmed področij, ki me zanimajo - biologija membran, biologija celice, genetika. Diplomo pa bom lahko vpisala šele jeseni, ko bodo razpisani naslovi.

Po končani diplomi si želim vpisati magisterij, in upam, da mi bo uspelo. Menim namreč, da se bo z diplomo moj pravi študij šele začel, hkrati pa verjamem, da bom v tem uspešna, saj me delo na enem izmed treh že omenjenih področij izredno zanima in veseli.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96443y.htm