* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Mojca Herceg

1217 VODICE, Utik 77
Telefon: (061) 823 617

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za agronomijo, agronomija-rastlinska proizvodnja

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1996. Delati si `elim predvsem v fitofarmaciji in fitopatologiji, v `lahtnjenju in semenarstvu.
Osnovno {olo sem obiskovala v Smledniku. V vseh letih sem imela odli~en uspeh. Ves ~as sem sodelovala v dodatnih dejavnostih, opravljala sem razli~ne funkcije v razredu in na {oli ter se udele`evala razli~nih tekmovanj (matematika, fizika).

Odlo~ila sem se, da bom nadaljevala {olanje na Srednji {oli za elektrotehniko in naravoslovje v [entvidu; tam sem pridobila precej splo{nega znanja ter predvsem znanja iz naravoslovnih ved, to pa mi je koristilo pri kasnej{em {tudiju. Razen v prvem letu sem tudi srednjo {olo izdelovala z odli~nim uspehom. Zaradi veliko dela na doma~i kmetiji (oba star{a sta bila zaposlena) in slabih prometnih povezav z mestom sem poleg rednega {olanja te`ko sodelovala v dodatnih dejavnostih, ves ~as pa sem pomagala so{olcem in mlaj{im, ki so imeli te`ave z u~enjem.

Tudi `ivljenje na doma~i kmetiji je pripomoglo k moji odlo~itvi, da sem se leta 1992 vpisala na Biotehni{ko fakulteto v Ljubljani, smer agronomija.

Leta 1993 sem se poro~ila in naslednje leto rodila h~er. Tako mi je za {tudij ostalo manj ~asa, a sem kljub temu vse {tudijske obveznosti redno opravila. Skupno povpre~je ocen zna{a nad 8,8, v zadnjem letu 9,3.

Med {tudijem sem spoznala tudi delo z ra~unalnikom (okolji Windows in DOS ).

Ve~ino poletnih po~itnic sem delala v razli~nih podjetjih, med drugim tudi v podjetju Seme-sadike v Meng{u in si tako nabrala zanimive in uporabne delovne izku{nje.

Trenutno `e izdelujem tudi diplomsko nalogo, saj se `elim ~imprej zaposliti. Ker mi u~enje nikoli ni delalo te`av, razmi{ljam tudi o nadaljnjem izobra`evanju (podiplomski {tudij).

Vsekakor pa bi se `elela zaposliti v raziskovalnem in naprednem podjetju ali ustanovi, v katerem bi lahko svoje znanje dopolnjevala tudi z izku{njami strokovnjakov.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96442y.htm