* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Mojca Herceg

1217 VODICE, Utik 77
Telefon: (061) 823 617

Biotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za agronomijo, agronomija-rastlinska proizvodnja

Študij bom predvidoma končala decembra 1996. Delati si želim predvsem v fitofarmaciji in fitopatologiji, v žlahtnjenju in semenarstvu.
Osnovno šolo sem obiskovala v Smledniku. V vseh letih sem imela odličen uspeh. Ves čas sem sodelovala v dodatnih dejavnostih, opravljala sem različne funkcije v razredu in na šoli ter se udeleževala različnih tekmovanj (matematika, fizika).

Odločila sem se, da bom nadaljevala šolanje na Srednji šoli za elektrotehniko in naravoslovje v Šentvidu; tam sem pridobila precej splošnega znanja ter predvsem znanja iz naravoslovnih ved, to pa mi je koristilo pri kasnejšem študiju. Razen v prvem letu sem tudi srednjo šolo izdelovala z odličnim uspehom. Zaradi veliko dela na domači kmetiji (oba starša sta bila zaposlena) in slabih prometnih povezav z mestom sem poleg rednega šolanja težko sodelovala v dodatnih dejavnostih, ves čas pa sem pomagala sošolcem in mlajšim, ki so imeli težave z učenjem.

Tudi življenje na domači kmetiji je pripomoglo k moji odločitvi, da sem se leta 1992 vpisala na Biotehniško fakulteto v Ljubljani, smer agronomija.

Leta 1993 sem se poročila in naslednje leto rodila hčer. Tako mi je za študij ostalo manj časa, a sem kljub temu vse študijske obveznosti redno opravila. Skupno povprečje ocen znaša nad 8,8, v zadnjem letu 9,3.

Med študijem sem spoznala tudi delo z računalnikom (okolji Windows in DOS ).

Večino poletnih počitnic sem delala v različnih podjetjih, med drugim tudi v podjetju Seme-sadike v Mengšu in si tako nabrala zanimive in uporabne delovne izkušnje.

Trenutno že izdelujem tudi diplomsko nalogo, saj se želim čimprej zaposliti. Ker mi učenje nikoli ni delalo težav, razmišljam tudi o nadaljnjem izobraževanju (podiplomski študij).

Vsekakor pa bi se želela zaposliti v raziskovalnem in naprednem podjetju ali ustanovi, v katerem bi lahko svoje znanje dopolnjevala tudi z izkušnjami strokovnjakov.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96442y.htm