* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

[pela Trefalt

1000 LJUBLJANA, Verov{kova 27
Telefon: (061) 555 675

Pravna fakulteta v Ljubljani, mednarodno pravo

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju prava, organizacije, stikov z javnostmi.
Moja prva osnovna {ola je bila Osnovna {ola Davorina Jenka, Cerklje na Gorenjskem. Od ~etrtega razreda sem hodila na Osnovno {olo Toneta ^ufarja v Ljubljani. Potem sem {la (s {tipendijo) na Srednjo naravoslovno {olo za Be`igradom, danes Gimnazijo Be`igrad. Kon~ala sem z odli~nim uspehom. Vpisala sem se na Pravno fakulteto v Ljubljani in v ~etrtem letniku izbrala mednarodno smer. Letos kon~ujem.

Angle{~ino govorim zelo dobro. Nem{~ino dobro razumem, govorim malo slab{e ({tiri leta v srednji {oli). Franco{~ina je na tretjem mestu. Tri semestre sem se je u~ila na intenzivnem te~aju. Ra~unalnik uporabljam vsakodnevno. Delam predvsem v grafi~nih okoljih Windows 3.1 in Windows 95 z Word-om in Excel-om. V glasbeno {olo sem hodila 12 let. Osem let sem trenirala ples.Ob {tudiju (ob~asno pa `e pred njim) delam na Televiziji Slovenija. Ukvarjam se z mre`nim marketingom. Imam dobro razvite vodstvene in organizacijske sposobnosti. Pravkar se v~lanjujem v Management Group - skupino za izobra`evanje za poslovno `ivljenje.

Kot podro~je, kjer bi delala, me zanimajo predvsem pravo, odnosi z javnostjo in organizacija. ^im prej bi rada naredila pravosodni izpit, ~e bi bilo to za moje delo potrebno ali vsaj dobrodo{lo. Nasploh upam na delovno okolje, ki bo naklonjeno nadaljnjemu izobra`evanju. Dobro delam pod pritiskom visokih zahtev in ~asovnih rokov, vendar v prijetnem ozra~ju in delovnem okolju. V `ivljenju sem se nau~ila spopadati se s predsodki, ~eprav tega ne po~nem prav rada. @elim si delati za ~im bolj konkretne, oprijemljive rezultate. To mi pomaga, da dam res vse od sebe. Sem ~lovek na~rtov. Stvari rada vnaprej dobro premislim, a se znajdem tudi v kriznih polo`ajih, kjer so hitre odlo~itve nujno potrebne. Od vseh oblik mi je najbli`je skupinsko delo.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96440y.htm