* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

æpela Trefalt

1000 LJUBLJANA, Verovçkova 27
Telefon: (061) 555 675

Pravna fakulteta v Ljubljani, mednarodno pravo

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju prava, organizacije, stikov z javnostmi.
Moja prva osnovna çola je bila Osnovna çola Davorina Jenka, Cerklje na Gorenjskem. Od Ÿetrtega razreda sem hodila na Osnovno çolo Toneta ¬ufarja v Ljubljani. Potem sem çla (s çtipendijo) na Srednjo naravoslovno çolo za Be§igradom, danes Gimnazijo Be§igrad. KonŸala sem z odliŸnim uspehom. Vpisala sem se na Pravno fakulteto v Ljubljani in v Ÿetrtem letniku izbrala mednarodno smer. Letos konŸujem.

AngleçŸino govorim zelo dobro. NemçŸino dobro razumem, govorim malo slabçe (çtiri leta v srednji çoli). FrancoçŸina je na tretjem mestu. Tri semestre sem se je uŸila na intenzivnem teŸaju. RaŸunalnik uporabljam vsakodnevno. Delam predvsem v grafiŸnih okoljih Windows 3.1 in Windows 95 z Word-om in Excel-om. V glasbeno çolo sem hodila 12 let. Osem let sem trenirala ples.Ob çtudiju (obŸasno pa §e pred njim) delam na Televiziji Slovenija. Ukvarjam se z mre§nim marketingom. Imam dobro razvite vodstvene in organizacijske sposobnosti. Pravkar se vŸlanjujem v Management Group - skupino za izobra§evanje za poslovno §ivljenje.

Kot podroŸje, kjer bi delala, me zanimajo predvsem pravo, odnosi z javnostjo in organizacija. ¬im prej bi rada naredila pravosodni izpit, Ÿe bi bilo to za moje delo potrebno ali vsaj dobrodoçlo. Nasploh upam na delovno okolje, ki bo naklonjeno nadaljnjemu izobra§evanju. Dobro delam pod pritiskom visokih zahtev in Ÿasovnih rokov, vendar v prijetnem ozraŸju in delovnem okolju. V §ivljenju sem se nauŸila spopadati se s predsodki, Ÿeprav tega ne poŸnem prav rada. ¦elim si delati za Ÿim bolj konkretne, oprijemljive rezultate. To mi pomaga, da dam res vse od sebe. Sem Ÿlovek naŸrtov. Stvari rada vnaprej dobro premislim, a se znajdem tudi v kriznih polo§ajih, kjer so hitre odloŸitve nujno potrebne. Od vseh oblik mi je najbli§je skupinsko delo.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96440y.htm