* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Špela Trefalt

1000 LJUBLJANA, Verovškova 27
Telefon: (061) 555 675

Pravna fakulteta v Ljubljani, mednarodno pravo

Študij bom predvidoma končala decembra 1996. Delati si želim predvsem na področju prava, organizacije, stikov z javnostmi.
Moja prva osnovna šola je bila Osnovna šola Davorina Jenka, Cerklje na Gorenjskem. Od četrtega razreda sem hodila na Osnovno šolo Toneta Čufarja v Ljubljani. Potem sem šla (s štipendijo) na Srednjo naravoslovno šolo za Bežigradom, danes Gimnazijo Bežigrad. Končala sem z odličnim uspehom. Vpisala sem se na Pravno fakulteto v Ljubljani in v četrtem letniku izbrala mednarodno smer. Letos končujem.

Angleščino govorim zelo dobro. Nemščino dobro razumem, govorim malo slabše (štiri leta v srednji šoli). Francoščina je na tretjem mestu. Tri semestre sem se je učila na intenzivnem tečaju. Računalnik uporabljam vsakodnevno. Delam predvsem v grafičnih okoljih Windows 3.1 in Windows 95 z Word-om in Excel-om. V glasbeno šolo sem hodila 12 let. Osem let sem trenirala ples.Ob študiju (občasno pa že pred njim) delam na Televiziji Slovenija. Ukvarjam se z mrežnim marketingom. Imam dobro razvite vodstvene in organizacijske sposobnosti. Pravkar se včlanjujem v Management Group - skupino za izobraževanje za poslovno življenje.

Kot področje, kjer bi delala, me zanimajo predvsem pravo, odnosi z javnostjo in organizacija. Čim prej bi rada naredila pravosodni izpit, če bi bilo to za moje delo potrebno ali vsaj dobrodošlo. Nasploh upam na delovno okolje, ki bo naklonjeno nadaljnjemu izobraževanju. Dobro delam pod pritiskom visokih zahtev in časovnih rokov, vendar v prijetnem ozračju in delovnem okolju. V življenju sem se naučila spopadati se s predsodki, čeprav tega ne počnem prav rada. Želim si delati za čim bolj konkretne, oprijemljive rezultate. To mi pomaga, da dam res vse od sebe. Sem človek načrtov. Stvari rada vnaprej dobro premislim, a se znajdem tudi v kriznih položajih, kjer so hitre odločitve nujno potrebne. Od vseh oblik mi je najbližje skupinsko delo.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96440y.htm