* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Matev` Poga~nik

1000 LJUBLJANA, V Murglah 239
Telefon: (061) 123 56 99

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, telekomunikacije

Delati si `elim predvsem v telekomunikacijah.


Osnovno {olo sem obiskoval v Ljubljani in jo vsako leto kon~al z odli~nim uspehom. Sodeloval sem na razli~nih tekmovanjih in dobil dve srebrni Vegovi priznanji (matematika) ter osvojil deseto mesto na republi{kem tekmovanju iz fizike. Po osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno {olo (zdaj{nja be`igrajska gimnazija) v Ljubljani. [olanje sem kon~al z odli~nim uspehom, sodeloval pa sem tudi na republi{kih tekmovanjih v znanju kemije. V ~etrtem letniku sem na Institutu Jo`ef Stefan izdelal raziskovalno nalogo iz kemije z naslovom Merjenje svinca in kadmija v okolju, pod mentorstvom prof. dr. Janeza [tuparja.

Po kon~ani srednji {oli sem najprej vpisal {tudij fizike, po enem letu pa me je pritegnila elektrotehnika zato sem se leta 1992 vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in ra~unalni{tvo v Ljubljani. Odlo~il sem se za smer telekomunikacije, v drugem letniku pa sem prejel Vidmarjevo nagrado. To leto sem v ~etrtem letniku, povpre~je mojih dosedaj opravljenih izpitov in vaj pa zna{a 8.4.

Med {tudijem sem spoznal delo z ra~unalnikom v okoljih Windows (Winword, Mathcad, DSP) in DOS.

@e v srednji {oli sem se u~il angle{~ine in franco{~ine, poleg tega pa sem deset let fakultativno obiskoval te~aje nem{~ine. Znanje franco{~ine sem spopolnjeval na te~ajih v Ljubljani in Strassbourgu, in to nameravam po~eti tudi v prihodnje.

V prostem ~asu se ukvarjam s {portom, sodeloval pa sem tudi na {tudentskem prvenstvu univerze v Ljubljani v deskanju, in dosegel ~etrto mesto.

Dozdaj{nje delovne izku{nje imam predvsem iz in{truiranja in prevajanja (nem{~ina, angle{~ina).

Po kon~ani diplomi si nameravam pridobiti {e znanje ekonomije, bodisi s {tudijem ob delu ali pa s podiplomskim {tudijem in s hkratnim spopolnjevanjem strokovnega znanja ter znanja tujih jezikov.


* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96439y.htm