* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Matev§ PogaŸnik

1000 LJUBLJANA, V Murglah 239
Telefon: (061) 123 56 99

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, telekomunikacije

Delati si §elim predvsem v telekomunikacijah.


Osnovno çolo sem obiskoval v Ljubljani in jo vsako leto konŸal z odliŸnim uspehom. Sodeloval sem na razliŸnih tekmovanjih in dobil dve srebrni Vegovi priznanji (matematika) ter osvojil deseto mesto na republiçkem tekmovanju iz fizike. Po osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno çolo (zdajçnja be§igrajska gimnazija) v Ljubljani. æolanje sem konŸal z odliŸnim uspehom, sodeloval pa sem tudi na republiçkih tekmovanjih v znanju kemije. V Ÿetrtem letniku sem na Institutu Jo§ef Stefan izdelal raziskovalno nalogo iz kemije z naslovom Merjenje svinca in kadmija v okolju, pod mentorstvom prof. dr. Janeza ætuparja.

Po konŸani srednji çoli sem najprej vpisal çtudij fizike, po enem letu pa me je pritegnila elektrotehnika zato sem se leta 1992 vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in raŸunalniçtvo v Ljubljani. OdloŸil sem se za smer telekomunikacije, v drugem letniku pa sem prejel Vidmarjevo nagrado. To leto sem v Ÿetrtem letniku, povpreŸje mojih dosedaj opravljenih izpitov in vaj pa znaça 8.4.

Med çtudijem sem spoznal delo z raŸunalnikom v okoljih Windows (Winword, Mathcad, DSP) in DOS.

¦e v srednji çoli sem se uŸil angleçŸine in francoçŸine, poleg tega pa sem deset let fakultativno obiskoval teŸaje nemçŸine. Znanje francoçŸine sem spopolnjeval na teŸajih v Ljubljani in Strassbourgu, in to nameravam poŸeti tudi v prihodnje.

V prostem Ÿasu se ukvarjam s çportom, sodeloval pa sem tudi na çtudentskem prvenstvu univerze v Ljubljani v deskanju, in dosegel Ÿetrto mesto.

Dozdajçnje delovne izkuçnje imam predvsem iz inçtruiranja in prevajanja (nemçŸina, angleçŸina).

Po konŸani diplomi si nameravam pridobiti çe znanje ekonomije, bodisi s çtudijem ob delu ali pa s podiplomskim çtudijem in s hkratnim spopolnjevanjem strokovnega znanja ter znanja tujih jezikov.


* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z964398.htm