* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Matevž Pogačnik

1000 LJUBLJANA, V Murglah 239
Telefon: (061) 123 56 99

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, telekomunikacije

Delati si želim predvsem v telekomunikacijah.


Osnovno šolo sem obiskoval v Ljubljani in jo vsako leto končal z odličnim uspehom. Sodeloval sem na različnih tekmovanjih in dobil dve srebrni Vegovi priznanji (matematika) ter osvojil deseto mesto na republiškem tekmovanju iz fizike. Po osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno šolo (zdajšnja bežigrajska gimnazija) v Ljubljani. Šolanje sem končal z odličnim uspehom, sodeloval pa sem tudi na republiških tekmovanjih v znanju kemije. V četrtem letniku sem na Institutu Jožef Stefan izdelal raziskovalno nalogo iz kemije z naslovom Merjenje svinca in kadmija v okolju, pod mentorstvom prof. dr. Janeza Štuparja.

Po končani srednji šoli sem najprej vpisal študij fizike, po enem letu pa me je pritegnila elektrotehnika zato sem se leta 1992 vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in računalništvo v Ljubljani. Odločil sem se za smer telekomunikacije, v drugem letniku pa sem prejel Vidmarjevo nagrado. To leto sem v četrtem letniku, povprečje mojih dosedaj opravljenih izpitov in vaj pa znaša 8.4.

Med študijem sem spoznal delo z računalnikom v okoljih Windows (Winword, Mathcad, DSP) in DOS.

Že v srednji šoli sem se učil angleščine in francoščine, poleg tega pa sem deset let fakultativno obiskoval tečaje nemščine. Znanje francoščine sem spopolnjeval na tečajih v Ljubljani in Strassbourgu, in to nameravam početi tudi v prihodnje.

V prostem času se ukvarjam s športom, sodeloval pa sem tudi na študentskem prvenstvu univerze v Ljubljani v deskanju, in dosegel četrto mesto.

Dozdajšnje delovne izkušnje imam predvsem iz inštruiranja in prevajanja (nemščina, angleščina).

Po končani diplomi si nameravam pridobiti še znanje ekonomije, bodisi s študijem ob delu ali pa s podiplomskim študijem in s hkratnim spopolnjevanjem strokovnega znanja ter znanja tujih jezikov.


* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z964391.htm