* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Branka Zajec

1357 NOTRANJE GORICE, Pot k ~uvajnici 22
Telefon: (061) 652 122
E-mail: primoz.marinsek@spika.unistar.si

Pravna fakulteta v Ljubljani, civilnopravna smer


[olanje sem za~ela na Osnovni {oli Brezovica pri Ljubljani in bila vsa leta odli~njakinja.V teh letih sem se udele`evala tekmovanj iz matematike (prejela sem bronasto Vegovo priznanje), fizike; najbolje pa sem se odrezala na tekmovanju v znanju angle{kega jezika (~etrto mesto). Poleg tega sem se v glasbeni {oli u~ila flavte in prejela kar nekaj pohval za uspe{no nastopanje ter tretjo nagrado na tekmovanju u~encev glasbe Slovenije.

Po kon~ani osnovni {oli sem se odlo~ila za nadaljnje {olanje na ljubljanski gimnaziji Poljane, na tedanji dru`boslovni in jezikoslovni smeri. [e naprej sem se udele`evala razli~nih tekmovanj (iz matematike, angle{~ine) in zlasti uspe{no sodelovala na republi{kem tekmovanju iz franco{~ine. Obiskovala sem tudi dodatni pouk angle{~ine v jezikovni {oli Babylon in sodelovala pri francoskem in angle{kem gledali{~u, s katerim smo odigrali nekaj ~udovitih predstav.

Srednje{olsko izobra`evanje sem kon~ala z odliko in se 1992 vpisala na Pravno fakulteto v Ljubljani. [e naprej sem se u~ila franco{~ine pri lektorici na Filozofski fakulteti in pozneje pri Centru za tuje jezike, leta 1994 pa sem se odlo~ila za vzporedni {tudij franco{~ine in sociologije kulture na Filozofski fakulteti. Letos kon~ujem {tudij na Pravni fakulteti, kjer sem bila pohvaljena za nadpovpre~en {tudijski uspeh. Med {tudijem sem se odlo~ila za civilnopravno smer, ~eprav me precej zanimata tudi mednarodno in trgovinsko pravo. Diplomsko delo opravljam pod mentorstvom prof. Mencingerja s podro~ja ban~ni{tva.

Med {tudijem sem se nau~ila dela z ra~unalnikom v okolju Windows in pri [OLT-u opravila tretjo in ~etrto stopnjo nem{kega jezika.Udele`ila sem se tudi akademske konference in simulacije dela organov OZN v Münchnu, trenutno pa opravljam te~aj za borzno posrednico.

V prostem ~asu se ukvarjam z glasbo, pojem pri pevskem zboru Mav in veliko potujem. Med poletnimi po~itnicami sem se preskusila tudi z najrazli~nej{imi prilo`nostnimi deli, ki so mi vsak zase predstavili svoj kos `ivljenja. @elim si, da moje delo ne bi bilo enoli~no, temve~ bi v njem na{la intelektualno spodbudo. [e naprej bi se `elela izobra`evati, najraje v tujini. Najbolj me zanima povezava prava in ekonomije pa tudi delo na podro~ju mednarodnih odnosov. Moj kratkoro~ni cilj je opraviti dr`avni (pravosodni) izpit, pred tem pa bi rada eno leto pripravni{tva opravila pri kakem odvetniku ali v odvetni{ki pisarni, ker me samostojnost njihovega dela zelo privla~i.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96437y.htm