* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Branka Zajec

1357 NOTRANJE GORICE, Pot k Ÿuvajnici 22
Telefon: (061) 652 122
E-mail: primoz.marinsek@spika.unistar.si

Pravna fakulteta v Ljubljani, civilnopravna smer


æolanje sem zaŸela na Osnovni çoli Brezovica pri Ljubljani in bila vsa leta odliŸnjakinja.V teh letih sem se udele§evala tekmovanj iz matematike (prejela sem bronasto Vegovo priznanje), fizike; najbolje pa sem se odrezala na tekmovanju v znanju angleçkega jezika (Ÿetrto mesto). Poleg tega sem se v glasbeni çoli uŸila flavte in prejela kar nekaj pohval za uspeçno nastopanje ter tretjo nagrado na tekmovanju uŸencev glasbe Slovenije.

Po konŸani osnovni çoli sem se odloŸila za nadaljnje çolanje na ljubljanski gimnaziji Poljane, na tedanji dru§boslovni in jezikoslovni smeri. æe naprej sem se udele§evala razliŸnih tekmovanj (iz matematike, angleçŸine) in zlasti uspeçno sodelovala na republiçkem tekmovanju iz francoçŸine. Obiskovala sem tudi dodatni pouk angleçŸine v jezikovni çoli Babylon in sodelovala pri francoskem in angleçkem gledaliçŸu, s katerim smo odigrali nekaj Ÿudovitih predstav.

Srednjeçolsko izobra§evanje sem konŸala z odliko in se 1992 vpisala na Pravno fakulteto v Ljubljani. æe naprej sem se uŸila francoçŸine pri lektorici na Filozofski fakulteti in pozneje pri Centru za tuje jezike, leta 1994 pa sem se odloŸila za vzporedni çtudij francoçŸine in sociologije kulture na Filozofski fakulteti. Letos konŸujem çtudij na Pravni fakulteti, kjer sem bila pohvaljena za nadpovpreŸen çtudijski uspeh. Med çtudijem sem se odloŸila za civilnopravno smer, Ÿeprav me precej zanimata tudi mednarodno in trgovinsko pravo. Diplomsko delo opravljam pod mentorstvom prof. Mencingerja s podroŸja banŸniçtva.

Med çtudijem sem se nauŸila dela z raŸunalnikom v okolju Windows in pri æOLT-u opravila tretjo in Ÿetrto stopnjo nemçkega jezika.Udele§ila sem se tudi akademske konference in simulacije dela organov OZN v Münchnu, trenutno pa opravljam teŸaj za borzno posrednico.

V prostem Ÿasu se ukvarjam z glasbo, pojem pri pevskem zboru Mav in veliko potujem. Med poletnimi poŸitnicami sem se preskusila tudi z najrazliŸnejçimi prilo§nostnimi deli, ki so mi vsak zase predstavili svoj kos §ivljenja. ¦elim si, da moje delo ne bi bilo enoliŸno, temveŸ bi v njem naçla intelektualno spodbudo. æe naprej bi se §elela izobra§evati, najraje v tujini. Najbolj me zanima povezava prava in ekonomije pa tudi delo na podroŸju mednarodnih odnosov. Moj kratkoroŸni cilj je opraviti dr§avni (pravosodni) izpit, pred tem pa bi rada eno leto pripravniçtva opravila pri kakem odvetniku ali v odvetniçki pisarni, ker me samostojnost njihovega dela zelo privlaŸi.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96437y.htm