* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Branka Zajec

1357 NOTRANJE GORICE, Pot k čuvajnici 22
Telefon: (061) 652 122
E-mail: primoz.marinsek@spika.unistar.si

Pravna fakulteta v Ljubljani, civilnopravna smer


Šolanje sem začela na Osnovni šoli Brezovica pri Ljubljani in bila vsa leta odličnjakinja.V teh letih sem se udeleževala tekmovanj iz matematike (prejela sem bronasto Vegovo priznanje), fizike; najbolje pa sem se odrezala na tekmovanju v znanju angleškega jezika (četrto mesto). Poleg tega sem se v glasbeni šoli učila flavte in prejela kar nekaj pohval za uspešno nastopanje ter tretjo nagrado na tekmovanju učencev glasbe Slovenije.

Po končani osnovni šoli sem se odločila za nadaljnje šolanje na ljubljanski gimnaziji Poljane, na tedanji družboslovni in jezikoslovni smeri. Še naprej sem se udeleževala različnih tekmovanj (iz matematike, angleščine) in zlasti uspešno sodelovala na republiškem tekmovanju iz francoščine. Obiskovala sem tudi dodatni pouk angleščine v jezikovni šoli Babylon in sodelovala pri francoskem in angleškem gledališču, s katerim smo odigrali nekaj čudovitih predstav.

Srednješolsko izobraževanje sem končala z odliko in se 1992 vpisala na Pravno fakulteto v Ljubljani. Še naprej sem se učila francoščine pri lektorici na Filozofski fakulteti in pozneje pri Centru za tuje jezike, leta 1994 pa sem se odločila za vzporedni študij francoščine in sociologije kulture na Filozofski fakulteti. Letos končujem študij na Pravni fakulteti, kjer sem bila pohvaljena za nadpovprečen študijski uspeh. Med študijem sem se odločila za civilnopravno smer, čeprav me precej zanimata tudi mednarodno in trgovinsko pravo. Diplomsko delo opravljam pod mentorstvom prof. Mencingerja s področja bančništva.

Med študijem sem se naučila dela z računalnikom v okolju Windows in pri ŠOLT-u opravila tretjo in četrto stopnjo nemškega jezika.Udeležila sem se tudi akademske konference in simulacije dela organov OZN v Münchnu, trenutno pa opravljam tečaj za borzno posrednico.

V prostem času se ukvarjam z glasbo, pojem pri pevskem zboru Mav in veliko potujem. Med poletnimi počitnicami sem se preskusila tudi z najrazličnejšimi priložnostnimi deli, ki so mi vsak zase predstavili svoj kos življenja. Želim si, da moje delo ne bi bilo enolično, temveč bi v njem našla intelektualno spodbudo. Še naprej bi se želela izobraževati, najraje v tujini. Najbolj me zanima povezava prava in ekonomije pa tudi delo na področju mednarodnih odnosov. Moj kratkoročni cilj je opraviti državni (pravosodni) izpit, pred tem pa bi rada eno leto pripravništva opravila pri kakem odvetniku ali v odvetniški pisarni, ker me samostojnost njihovega dela zelo privlači.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96437y.htm