* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Igo Gruden

1000 LJUBLJANA, Pe~inska 43
Telefon: (061) 482 211

Fakulteta za strojni{tvo v Ljubljani, proizvodno strojni{tvo

[tudij bom predvidoma kon~al maja 1997. Delati si `elim predvsem v vodenju in organizaciji, mened`mentu.
Osnovno {olo Polje sem kon~al z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodeloval na razli~nih tekmovanjih. Dobil sem srebrno Vegovo priznanje (matematika, 1987) in Cankarjevo priznanje (slovenski jezik, 1987). Ukvarjal sem se tudi s {portom, igral sem ko{arko za {portni klub Slovan. [olanje sem nadaljeval na Gimnaziji Be`igrad, Ljubljana, na tedanji naravoslovno-matemati~ni smeri. Sodeloval sem na treh republi{kih tekmovanjih v znanju fizike in 1990 dobil tretjo nagrado. Ukvarjal sem se tudi z raziskovalnim delom na podro~ju ekologije in leta 1990 prejel plaketo Mladi raziskovalec za delo Radon v bivalnem okolju (raziskovalno nalogo sem naredil z Damjanom Osredkarjem). Z omenjenim delom sva junija 1990 sodelovala na tretjem jugoslovansko-italijanskem posvetu o radonu, ki je bil na Plitvicah. V letu 1991 sem se udele`il raziskovalnega tabora (podro~je medicine) v Petnici, v tedanji Srbiji. [e naprej sem igral ko{arko, vendar samo {e rekreativno. V zadnjem {olskem letu sem za~el igrati tudi squash, {port pa me spremlja {e danes. Zaklju~ni izpit sem opravil z odliko.

Po kon~ani gimnaziji sem se vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek fizika. Kmalu sem se premislil, se vpisal na Fakulteto za strojni{tvo, in zdaj jo kon~ujem. V tretjem letniku sem se odlo~il za smer proizvodno strojni{tvo. Za raziskovalno delo Komunalni hrup mesta Ljubljane (narejeno po razpisu za {tudentske Pre{ernove nagrade) sem dobil priznanje Fakultete za strojni{tvo (skupaj z Dejanom Kri`ajem). Ob {tudiju se u~im tudi tujih jezikov. Teko~e govorim angle{ko (potrdilo: First Certificate in English, Cambridge) in nem{ko (potrdilo: Zentralle Mittelstufenpruefung, Goethe Institut). Zadnje leto se u~im italijanskega jezika, obvladam pa tudi srbski in hrva{ki jezik. Znanje ra~unalni{tva je danes skoraj nepogre{ljivo, pri {tudiju uporabljam programe Winword, Excell in Autocad. [tudijsko prakso sem opravil 1994 v Stuttgartu, Nem~ija, v avtomobilskem podjetju Porsche AG, v oddelku motorjev. V podjetju, ki sodi v svoji panogi v sam svetovni vrh, sem se precej nau~il. Kasneje sem organiziral in izpeljal strokovno ekskurzijo {tudentov strojni{tva v to podjetje. Poleti 1995 sem delal kot zastopnik turisti~ne agencije Alpe-Adria v ju`ni Italiji in si pri tem pridobil neprecenljive izku{nje pri delu z ljudmi.

Med po~itnicami sem si na potovanjih po Evropi nabiral izku{nje ter obnavljal in poglabljal znanje tujih jezikov.

Imam vozni{ki izpit kategorije B.

Doslej zbrano znanje bi rad {e obogatil in povezal z drugim podro~jem, to je z znanjem mened`menta (v industriji). V tej smeri bi tudi rad nadaljeval podiplomsko izobra`evanje. Menim, da diplomirani in`enir strojni{tva potrebuje tovrstno znanje za uspe{no delo v podjetju, predvsem pa za kariero in opravljanje vodstvenih funkcij. @elim si delati v podjetju, ki me bo pri tem podpiralo moralno in tudi finan~no. Pripravljen sem delati tudi v tujini, ~e bi bilo tamkaj{nje delo bli`je mojim `eljam.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96436y.htm