* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Igo Gruden

1000 LJUBLJANA, Pečinska 43
Telefon: (061) 482 211

Fakulteta za strojništvo v Ljubljani, proizvodno strojništvo

Študij bom predvidoma končal maja 1997. Delati si želim predvsem v vodenju in organizaciji, menedžmentu.
Osnovno šolo Polje sem končal z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodeloval na različnih tekmovanjih. Dobil sem srebrno Vegovo priznanje (matematika, 1987) in Cankarjevo priznanje (slovenski jezik, 1987). Ukvarjal sem se tudi s športom, igral sem košarko za športni klub Slovan. Šolanje sem nadaljeval na Gimnaziji Bežigrad, Ljubljana, na tedanji naravoslovno-matematični smeri. Sodeloval sem na treh republiških tekmovanjih v znanju fizike in 1990 dobil tretjo nagrado. Ukvarjal sem se tudi z raziskovalnim delom na področju ekologije in leta 1990 prejel plaketo Mladi raziskovalec za delo Radon v bivalnem okolju (raziskovalno nalogo sem naredil z Damjanom Osredkarjem). Z omenjenim delom sva junija 1990 sodelovala na tretjem jugoslovansko-italijanskem posvetu o radonu, ki je bil na Plitvicah. V letu 1991 sem se udeležil raziskovalnega tabora (področje medicine) v Petnici, v tedanji Srbiji. Še naprej sem igral košarko, vendar samo še rekreativno. V zadnjem šolskem letu sem začel igrati tudi squash, šport pa me spremlja še danes. Zaključni izpit sem opravil z odliko.

Po končani gimnaziji sem se vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek fizika. Kmalu sem se premislil, se vpisal na Fakulteto za strojništvo, in zdaj jo končujem. V tretjem letniku sem se odločil za smer proizvodno strojništvo. Za raziskovalno delo Komunalni hrup mesta Ljubljane (narejeno po razpisu za študentske Prešernove nagrade) sem dobil priznanje Fakultete za strojništvo (skupaj z Dejanom Križajem). Ob študiju se učim tudi tujih jezikov. Tekoče govorim angleško (potrdilo: First Certificate in English, Cambridge) in nemško (potrdilo: Zentralle Mittelstufenpruefung, Goethe Institut). Zadnje leto se učim italijanskega jezika, obvladam pa tudi srbski in hrvaški jezik. Znanje računalništva je danes skoraj nepogrešljivo, pri študiju uporabljam programe Winword, Excell in Autocad. Študijsko prakso sem opravil 1994 v Stuttgartu, Nemčija, v avtomobilskem podjetju Porsche AG, v oddelku motorjev. V podjetju, ki sodi v svoji panogi v sam svetovni vrh, sem se precej naučil. Kasneje sem organiziral in izpeljal strokovno ekskurzijo študentov strojništva v to podjetje. Poleti 1995 sem delal kot zastopnik turistične agencije Alpe-Adria v južni Italiji in si pri tem pridobil neprecenljive izkušnje pri delu z ljudmi.

Med počitnicami sem si na potovanjih po Evropi nabiral izkušnje ter obnavljal in poglabljal znanje tujih jezikov.

Imam vozniški izpit kategorije B.

Doslej zbrano znanje bi rad še obogatil in povezal z drugim področjem, to je z znanjem menedžmenta (v industriji). V tej smeri bi tudi rad nadaljeval podiplomsko izobraževanje. Menim, da diplomirani inženir strojništva potrebuje tovrstno znanje za uspešno delo v podjetju, predvsem pa za kariero in opravljanje vodstvenih funkcij. Želim si delati v podjetju, ki me bo pri tem podpiralo moralno in tudi finančno. Pripravljen sem delati tudi v tujini, če bi bilo tamkajšnje delo bližje mojim željam.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96436y.htm