* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Miro Budimir

1210 LJUBLJANA - æENTVID, Pruçnikova 6
Telefon: (061) 159 80 11
E-mail: miro.budimir@ntfgam.uni-lj.si

Naravoslovnotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za materiale in metalurgijo, materiali

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem v razvoju materiala, tr§enju, telekomunikacijah.
Osnovno çolo sem obiskoval v Ljubljani, in dosegal odliŸen in prav dober uspeh. Poleg tega sem sodeloval na razliŸnih podroŸjih in tekmovanjih, prejel dve bronasti Vegovi priznanji in eno srebrno (matematika) ter se na republiçkem tekmovanju mladih tehnikov (raŸunalniçko programiranje)uvrstil na tretje mesto.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo çolo za raŸunalniçtvo v Ljubljani. Sodeloval sem na matematiŸnih in raŸunalniçkih tekmovanjih, v prostem Ÿasu pa se posveŸal çportu in se udele§eval tekmovanj v rokometu in odbojki (uvrstili smo se na prvo mesto srednjih çol). Poglobil sem znanje angleçkega jezika in si med poletnimi poŸitnicami 1991 pridobil aktivno znanje z jezikovnim teŸajem v Eurocentre-Oxford v Oxfordu. Srednjo çolo sem konŸal leta 1992 s prav dobrim uspehom.

Zelo sem si §elel poglobiti znanje o naravoslovju, zato sem se leta 1992 vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek za montanistiko, smer materiali. Pri çtudiju sem sodeloval v razvojno-raziskovalnih projektih Katedre za preoblikovanje in metalurçko strojniçtvo pod mentorskim vodstvom pof. dr. Rada Turka ter docenta dr. Toma§a RodiŸa. Tu sem v çolskem letu 1993/94 sodeloval pri mednarodnem projektu Tempus-acem na podroŸju raŸunalniçtva v mehaniki kontinuuma; razvijal sem algoritme (objektno programiranje fizike trdnega stanja in grafiŸni prikaz numeriŸnih analiz) in tako pripomogel k uspeçni izpeljavi projekta. V çolskem letu 1994/95 sem sodeloval pri projektu Eureka-effort, in tako delal z raziskovalci Univerze v Padovi, Inçtituta tehniçke univerze v Köbenhavnu, PSA Peugeot-Citroen, TEKSID in CARRARO. V çolskem letu 1995/96 se moje raziskovalno delo nadaljuje pri novem projektu Copernicus.

Za naslov diplomskega dela se çe nisem dokonŸno odloŸil, najverjetneje bo povezano s polprevodniçkimi materiali v mikroelektroniki in s podroŸja kompozitnih materialov.

Med çtudijem sem si spopolnjeval znanje tudi v raŸunalniçtvu (okolja DOS, Windows, Unix) v podjetju ISA.IT - Institut Jo§ef Stefan v Ljubljani, kjer sem honorarno zaposlen kot asistent na raŸunalniçkih teŸajih. Ker smo imeli v srednji çoli imeli le pouk angleçkega in nemçkega jezika, sem se odloŸil za jezikovni teŸaj (prva in druga stopnja) iz italijanskega jezika v okviru æOLT-a, in ga uspeçno opravil.

¦e med çtudijem sem spoznal, da mi bo pri kasnejçi izbiri poklica zelo koristilo tudi znanje ekonomije, zato se nameravam po konŸanem çtudiju vpisati çe na podiplomski çtudij na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, v program Poslovanje in organizacija (MBA), smer tr§enje.

Po konŸanem izobra§evanju se §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, ki mi bo omogoŸilo nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delati §elim v odprtem skupinskem okolju, kjer bom lahko pokazal svoje znanje in zmo§nosti ter z motiviranimi sodelavci pripomogel k razvoju in uspehu kolektiva.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96435y.htm