* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Miro Budimir

1210 LJUBLJANA - ŠENTVID, Prušnikova 6
Telefon: (061) 159 80 11
E-mail: miro.budimir@ntfgam.uni-lj.si

Naravoslovnotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za materiale in metalurgijo, materiali

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem v razvoju materiala, trženju, telekomunikacijah.
Osnovno šolo sem obiskoval v Ljubljani, in dosegal odličen in prav dober uspeh. Poleg tega sem sodeloval na različnih področjih in tekmovanjih, prejel dve bronasti Vegovi priznanji in eno srebrno (matematika) ter se na republiškem tekmovanju mladih tehnikov (računalniško programiranje)uvrstil na tretje mesto.

Po končani osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo šolo za računalništvo v Ljubljani. Sodeloval sem na matematičnih in računalniških tekmovanjih, v prostem času pa se posvečal športu in se udeleževal tekmovanj v rokometu in odbojki (uvrstili smo se na prvo mesto srednjih šol). Poglobil sem znanje angleškega jezika in si med poletnimi počitnicami 1991 pridobil aktivno znanje z jezikovnim tečajem v Eurocentre-Oxford v Oxfordu. Srednjo šolo sem končal leta 1992 s prav dobrim uspehom.

Zelo sem si želel poglobiti znanje o naravoslovju, zato sem se leta 1992 vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek za montanistiko, smer materiali. Pri študiju sem sodeloval v razvojno-raziskovalnih projektih Katedre za preoblikovanje in metalurško strojništvo pod mentorskim vodstvom pof. dr. Rada Turka ter docenta dr. Tomaža Rodiča. Tu sem v šolskem letu 1993/94 sodeloval pri mednarodnem projektu Tempus-acem na področju računalništva v mehaniki kontinuuma; razvijal sem algoritme (objektno programiranje fizike trdnega stanja in grafični prikaz numeričnih analiz) in tako pripomogel k uspešni izpeljavi projekta. V šolskem letu 1994/95 sem sodeloval pri projektu Eureka-effort, in tako delal z raziskovalci Univerze v Padovi, Inštituta tehniške univerze v Köbenhavnu, PSA Peugeot-Citroen, TEKSID in CARRARO. V šolskem letu 1995/96 se moje raziskovalno delo nadaljuje pri novem projektu Copernicus.

Za naslov diplomskega dela se še nisem dokončno odločil, najverjetneje bo povezano s polprevodniškimi materiali v mikroelektroniki in s področja kompozitnih materialov.

Med študijem sem si spopolnjeval znanje tudi v računalništvu (okolja DOS, Windows, Unix) v podjetju ISA.IT - Institut Jožef Stefan v Ljubljani, kjer sem honorarno zaposlen kot asistent na računalniških tečajih. Ker smo imeli v srednji šoli imeli le pouk angleškega in nemškega jezika, sem se odločil za jezikovni tečaj (prva in druga stopnja) iz italijanskega jezika v okviru ŠOLT-a, in ga uspešno opravil.

Že med študijem sem spoznal, da mi bo pri kasnejši izbiri poklica zelo koristilo tudi znanje ekonomije, zato se nameravam po končanem študiju vpisati še na podiplomski študij na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, v program Poslovanje in organizacija (MBA), smer trženje.

Po končanem izobraževanju se želim zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, ki mi bo omogočilo nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delati želim v odprtem skupinskem okolju, kjer bom lahko pokazal svoje znanje in zmožnosti ter z motiviranimi sodelavci pripomogel k razvoju in uspehu kolektiva.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96435y.htm