* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Matej Hajdinjak

1000 LJUBLJANA, Bratov Babnik 87
Telefon: (061) 159 27 10

Fakulteta za strojni{tvo v Ljubljani, energetika in procesno strojni{tvo

[tudij bom predvidoma kon~al maja 1997. Delati si `elim predvsem v energetiki (raziskave ali komerciala).
Na pot izobra`evanja sem stopil v Ljubljani, na Osnovni {oli Toneta ^ufarja, in jo kon~al z odli~nim uspehom. Dejaven sem bil na razli~nih podro~jih, uspe{no sem se udele`il razli~nih tekmovanj (republi{ko tekmovanje kro`kov Zdru`enih narodov, na njem sem zmagal, tekmovanja za Vegova priznanja.) in bil med drugim tudi predsednik {olske skupnosti.

Po osnovni {oli sem se vpisal na tedanjo Srednjo naravoslovno {olo v Ljubljani, kon~al sem jo s prav dobrim uspehom. V ~etrtem letniku sem sodeloval na tekmovanju mladih raziskovalcev z raziskovalno nalogo Kemijske in geolo{ke raziskave termalnih vod v Dru`inski vasi in [marje{kih Toplicah pod vodstvom mentorja dr. J. Pezdi~a z Instituta Jo`ef Stefan.

Uspe{no kon~ana srednja {ola je bila dobra podlaga za {tudij na Fakulteti za strojni{tvo v Ljubljani. Zdaj ga kon~ujem. Po drugem letniku sem se usmeril na podro~je energetike, {e posebno motorjev z notranjim izgorevanjem in turbinskih strojev. Svoje znanje bi rad spopolnil na podiplomskem {tudiju (na podro~ju ekonomije oziroma podjetni{tva).

Med {tudijem sem se zavedel pomena tujih jezikov. Poleg angle{~ine, ki sem se je nau~il v {oli, sem se na Izobra`evalnem centru za tuje jezike v Ljubljani u~il italijan{~ine in nem{~ine (kon~ana peta stopnja), znanje italijan{~ine pa spopolnil med poletnim delom v Italiji. Na filozofski fakulteti sem dve leti obiskoval te~aj arabskega jezika. Na fakulteti sem se nau~il tudi aplikativnega dela z ra~unalniki (Excel, Autocad, CorelDraw).

Ob {tudiju me je pritegnilo {e veliko drugih re~i. Kolikor je le mogo~e, se ukvarjam s {portom. V~asih sem tekmoval v badmintonu, zdaj mi rekreacija pomeni predvsem obliko sprostitve, potapljanje pa umik iz vsakdanjika. V prostem ~asu namenim veliko ~asa glasbi - pojem v jazzovski vokalni skupini A'kapelca.

@e nekaj let sem ~lan Dru{tva za prostovoljno delo Most. Leta 1994 sem v okviru dru{tva organiziral etnolo{ki mednarodni delovni tabor Krt-'94 na Muljavi, izbrali so ga za najbolj{i tabor leta 1994. Zdaj pomagam pri delu z begunci iz Bosne in Hercegovine predvsem pri u~enju otrok, enkrat na mesec pa pripravljamo oddajo o prostovoljnem delu na radiu [tudent.

Leta 1994 sem opravil izpit za turisti~nega vodnika pri Dru{tvu turisti~nih vodnikov Slovenije, in potem delal v turizmu - poleg vodenja razli~nih skupin sem bil poleti leta 1995 turisti~ni zastopnik na Sardiniji. Enako delo bom opravljal tudi letos. Med {tudijskim letom tudi in{truiram in delam po {tudentskem servisu.

Po kon~ani fakulteti se `elim zaposliti v dinami~nem in v razvoj usmerjenem podjetju, na delovnem mestu, kjer bom imel prilo`nost izraziti svojo ustvarjalnost in bo veliko mo`nosti za stike z ljudmi z vsega sveta.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96434y.htm