* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Matej Hajdinjak

1000 LJUBLJANA, Bratov Babnik 87
Telefon: (061) 159 27 10

Fakulteta za strojniçtvo v Ljubljani, energetika in procesno strojniçtvo

ætudij bom predvidoma konŸal maja 1997. Delati si §elim predvsem v energetiki (raziskave ali komerciala).
Na pot izobra§evanja sem stopil v Ljubljani, na Osnovni çoli Toneta ¬ufarja, in jo konŸal z odliŸnim uspehom. Dejaven sem bil na razliŸnih podroŸjih, uspeçno sem se udele§il razliŸnih tekmovanj (republiçko tekmovanje kro§kov Zdru§enih narodov, na njem sem zmagal, tekmovanja za Vegova priznanja.) in bil med drugim tudi predsednik çolske skupnosti.

Po osnovni çoli sem se vpisal na tedanjo Srednjo naravoslovno çolo v Ljubljani, konŸal sem jo s prav dobrim uspehom. V Ÿetrtem letniku sem sodeloval na tekmovanju mladih raziskovalcev z raziskovalno nalogo Kemijske in geoloçke raziskave termalnih vod v Dru§inski vasi in æmarjeçkih Toplicah pod vodstvom mentorja dr. J. PezdiŸa z Instituta Jo§ef Stefan.

Uspeçno konŸana srednja çola je bila dobra podlaga za çtudij na Fakulteti za strojniçtvo v Ljubljani. Zdaj ga konŸujem. Po drugem letniku sem se usmeril na podroŸje energetike, çe posebno motorjev z notranjim izgorevanjem in turbinskih strojev. Svoje znanje bi rad spopolnil na podiplomskem çtudiju (na podroŸju ekonomije oziroma podjetniçtva).

Med çtudijem sem se zavedel pomena tujih jezikov. Poleg angleçŸine, ki sem se je nauŸil v çoli, sem se na Izobra§evalnem centru za tuje jezike v Ljubljani uŸil italijançŸine in nemçŸine (konŸana peta stopnja), znanje italijançŸine pa spopolnil med poletnim delom v Italiji. Na filozofski fakulteti sem dve leti obiskoval teŸaj arabskega jezika. Na fakulteti sem se nauŸil tudi aplikativnega dela z raŸunalniki (Excel, Autocad, CorelDraw).

Ob çtudiju me je pritegnilo çe veliko drugih reŸi. Kolikor je le mogoŸe, se ukvarjam s çportom. VŸasih sem tekmoval v badmintonu, zdaj mi rekreacija pomeni predvsem obliko sprostitve, potapljanje pa umik iz vsakdanjika. V prostem Ÿasu namenim veliko Ÿasa glasbi - pojem v jazzovski vokalni skupini A'kapelca.

¦e nekaj let sem Ÿlan Druçtva za prostovoljno delo Most. Leta 1994 sem v okviru druçtva organiziral etnoloçki mednarodni delovni tabor Krt-'94 na Muljavi, izbrali so ga za najboljçi tabor leta 1994. Zdaj pomagam pri delu z begunci iz Bosne in Hercegovine predvsem pri uŸenju otrok, enkrat na mesec pa pripravljamo oddajo o prostovoljnem delu na radiu ætudent.

Leta 1994 sem opravil izpit za turistiŸnega vodnika pri Druçtvu turistiŸnih vodnikov Slovenije, in potem delal v turizmu - poleg vodenja razliŸnih skupin sem bil poleti leta 1995 turistiŸni zastopnik na Sardiniji. Enako delo bom opravljal tudi letos. Med çtudijskim letom tudi inçtruiram in delam po çtudentskem servisu.

Po konŸani fakulteti se §elim zaposliti v dinamiŸnem in v razvoj usmerjenem podjetju, na delovnem mestu, kjer bom imel prilo§nost izraziti svojo ustvarjalnost in bo veliko mo§nosti za stike z ljudmi z vsega sveta.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96434y.htm