* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Matej Hajdinjak

1000 LJUBLJANA, Bratov Babnik 87
Telefon: (061) 159 27 10

Fakulteta za strojništvo v Ljubljani, energetika in procesno strojništvo

Študij bom predvidoma končal maja 1997. Delati si želim predvsem v energetiki (raziskave ali komerciala).
Na pot izobraževanja sem stopil v Ljubljani, na Osnovni šoli Toneta Čufarja, in jo končal z odličnim uspehom. Dejaven sem bil na različnih področjih, uspešno sem se udeležil različnih tekmovanj (republiško tekmovanje krožkov Združenih narodov, na njem sem zmagal, tekmovanja za Vegova priznanja.) in bil med drugim tudi predsednik šolske skupnosti.

Po osnovni šoli sem se vpisal na tedanjo Srednjo naravoslovno šolo v Ljubljani, končal sem jo s prav dobrim uspehom. V četrtem letniku sem sodeloval na tekmovanju mladih raziskovalcev z raziskovalno nalogo Kemijske in geološke raziskave termalnih vod v Družinski vasi in Šmarjeških Toplicah pod vodstvom mentorja dr. J. Pezdiča z Instituta Jožef Stefan.

Uspešno končana srednja šola je bila dobra podlaga za študij na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani. Zdaj ga končujem. Po drugem letniku sem se usmeril na področje energetike, še posebno motorjev z notranjim izgorevanjem in turbinskih strojev. Svoje znanje bi rad spopolnil na podiplomskem študiju (na področju ekonomije oziroma podjetništva).

Med študijem sem se zavedel pomena tujih jezikov. Poleg angleščine, ki sem se je naučil v šoli, sem se na Izobraževalnem centru za tuje jezike v Ljubljani učil italijanščine in nemščine (končana peta stopnja), znanje italijanščine pa spopolnil med poletnim delom v Italiji. Na filozofski fakulteti sem dve leti obiskoval tečaj arabskega jezika. Na fakulteti sem se naučil tudi aplikativnega dela z računalniki (Excel, Autocad, CorelDraw).

Ob študiju me je pritegnilo še veliko drugih reči. Kolikor je le mogoče, se ukvarjam s športom. Včasih sem tekmoval v badmintonu, zdaj mi rekreacija pomeni predvsem obliko sprostitve, potapljanje pa umik iz vsakdanjika. V prostem času namenim veliko časa glasbi - pojem v jazzovski vokalni skupini A'kapelca.

Že nekaj let sem član Društva za prostovoljno delo Most. Leta 1994 sem v okviru društva organiziral etnološki mednarodni delovni tabor Krt-'94 na Muljavi, izbrali so ga za najboljši tabor leta 1994. Zdaj pomagam pri delu z begunci iz Bosne in Hercegovine predvsem pri učenju otrok, enkrat na mesec pa pripravljamo oddajo o prostovoljnem delu na radiu Študent.

Leta 1994 sem opravil izpit za turističnega vodnika pri Društvu turističnih vodnikov Slovenije, in potem delal v turizmu - poleg vodenja različnih skupin sem bil poleti leta 1995 turistični zastopnik na Sardiniji. Enako delo bom opravljal tudi letos. Med študijskim letom tudi inštruiram in delam po študentskem servisu.

Po končani fakulteti se želim zaposliti v dinamičnem in v razvoj usmerjenem podjetju, na delovnem mestu, kjer bom imel priložnost izraziti svojo ustvarjalnost in bo veliko možnosti za stike z ljudmi z vsega sveta.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96434y.htm