* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Barbara Gnidovec

1000 LJUBLJANA, Mokr{ka 62d
Telefon: (061) 225 955

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

[tudij bom predvidoma kon~ala februarja 1997. Delati si `elim predvsem v kardiologiji, urologiji, pediatriji, kirurgiji.
Rojena sem bila v Ljubljani, tam sem obiskovala tudi osnovno {olo in jo kon~ala z odli~nim uspehom. [olanje sem nadaljevala na Srednji naravoslovni {oli za Be`igradom. Tudi srednje{olsko izobra`evanje sem kon~ala z odliko. Po uspe{no opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, in ravno v tem ~asu kon~ujem svoj redni {tudij. Leta 1994 sem prejela Pre{ernovo nagrado za {tudente, za raziskovalo nalogo iz nevrokirurgije. Naloga, ki obravnava intraoperativni nevromonitoring s somatosenzori~nimi izvabljenimi potenciali hrbtenja~e, je bila kot ~lanek predstavljena tudi v Medicinskih razgledih. Trenutno pripravljam pod mentorjevim vodstvom tudi dva strokovna ~lanka s podobno tematiko, ki sta namenjena objavi v tujih strokovnih revijah. Ker je ve~ji del medicinske literature v tujem jeziku, sem se ves ~as spopolnjevala v znanju angle{~ine. V Izobra`evalnem centru za tuje jezike v Ljubljani sem pridobila tudi potrdilo o aktivnem znanju angle{kega jezika. Ob raziskovalni dejavnosti in rednem {tudiju sem bila ves ~as izobra`evanja dejavna tudi v {portu. Letos sem se poslovila od dolgoletnega igranja odbojke v liga{kem tekmovanju. V prostem ~asu se {e zmeraj redno ukvarjam s {portom, saj je poleg nenehnega izobra`evanja za zdravnikovo delo pomembna tudi skrb za telesno zmogljivost.

Po kon~anem rednem {tudiju nameravam opravljati {estmese~no pripravni{tvo v okviru sekundariata. Po opravljenem strokovnem izpitu bi rada svoje delo in izobra`evanje (specialisti~ni {tudij) nadaljevala v Klini~nem centru. Med {estletnim {tudijem sem se seznanila z razli~nimi vejami medicine, najbolj pa so me pritegnile kardiologija, nevrologija, pediatrija in kirurgija. Ne glede na to mi ne bi bilo te`ko opravljati zdravni{kega poklica tudi v kateri drugi medicinski panogi, saj imajo vse skupno podlago - skrb za bolnika. @elim si tudi, da bi se poleg rednega dela z bolniki lahko ukvarjala z raziskovalno dejavnostjo in vpisala podiplomski {tudij.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96433y.htm