* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Barbara Gnidovec

1000 LJUBLJANA, Mokrçka 62d
Telefon: (061) 225 955

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

ætudij bom predvidoma konŸala februarja 1997. Delati si §elim predvsem v kardiologiji, urologiji, pediatriji, kirurgiji.
Rojena sem bila v Ljubljani, tam sem obiskovala tudi osnovno çolo in jo konŸala z odliŸnim uspehom. æolanje sem nadaljevala na Srednji naravoslovni çoli za Be§igradom. Tudi srednjeçolsko izobra§evanje sem konŸala z odliko. Po uspeçno opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, in ravno v tem Ÿasu konŸujem svoj redni çtudij. Leta 1994 sem prejela Preçernovo nagrado za çtudente, za raziskovalo nalogo iz nevrokirurgije. Naloga, ki obravnava intraoperativni nevromonitoring s somatosenzoriŸnimi izvabljenimi potenciali hrbtenjaŸe, je bila kot Ÿlanek predstavljena tudi v Medicinskih razgledih. Trenutno pripravljam pod mentorjevim vodstvom tudi dva strokovna Ÿlanka s podobno tematiko, ki sta namenjena objavi v tujih strokovnih revijah. Ker je veŸji del medicinske literature v tujem jeziku, sem se ves Ÿas spopolnjevala v znanju angleçŸine. V Izobra§evalnem centru za tuje jezike v Ljubljani sem pridobila tudi potrdilo o aktivnem znanju angleçkega jezika. Ob raziskovalni dejavnosti in rednem çtudiju sem bila ves Ÿas izobra§evanja dejavna tudi v çportu. Letos sem se poslovila od dolgoletnega igranja odbojke v ligaçkem tekmovanju. V prostem Ÿasu se çe zmeraj redno ukvarjam s çportom, saj je poleg nenehnega izobra§evanja za zdravnikovo delo pomembna tudi skrb za telesno zmogljivost.

Po konŸanem rednem çtudiju nameravam opravljati çestmeseŸno pripravniçtvo v okviru sekundariata. Po opravljenem strokovnem izpitu bi rada svoje delo in izobra§evanje (specialistiŸni çtudij) nadaljevala v KliniŸnem centru. Med çestletnim çtudijem sem se seznanila z razliŸnimi vejami medicine, najbolj pa so me pritegnile kardiologija, nevrologija, pediatrija in kirurgija. Ne glede na to mi ne bi bilo te§ko opravljati zdravniçkega poklica tudi v kateri drugi medicinski panogi, saj imajo vse skupno podlago - skrb za bolnika. ¦elim si tudi, da bi se poleg rednega dela z bolniki lahko ukvarjala z raziskovalno dejavnostjo in vpisala podiplomski çtudij.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96433y.htm