* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Toma§ Suçnik

1215 MEDVODE, GoriŸane 59c
Telefon: (061) 614 658
E-mail: susnik@vega.fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za fiziko, matematiŸno-fizikalna smer

Delati si §elim predvsem na raziskovalnem podroŸju (teoretiŸna in çe posebej raŸunalniçka obdelava razliŸnih problemov fizike).
Osnovno çolo sem obiskoval v Medvodah in jo vsa leta konŸeval z odliŸnim uspehom. ¦e takrat so me zanimali samo naravoslovni predmeti, posebno matematika in fizika. Uspeçno sem sodeloval na tekmovanjih v znanju matematike in med drugim dobil tudi zlato Vegovo priznanje za dose§eno çesto mesto na republiçkem tekmovanju.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Gimnazijo æentvid v Ljubljani, na tedanjo naravoslovno-matematiŸno smer. Gimnazija mi je dala dobro podlago za çtudij na fakulteti. Od jezikov sem se uŸil angleçko in nemçko. Vse çtiri letnike sem konŸal z odliŸnim uspehom, zato sem bil zakljuŸnega izpita oproçŸen. Medtem sem sodeloval na tekmovanjih iz fizike, matematike, kemije in logike in se redno uvrçŸal na republiçka tekmovanja. Tudi tam sem dosegel nekaj dobrih izidov, na primer pohvalo na republiçkem tekmovanju iz logike (leta 1988), tretjo nagrado na republiçkem tekmovanju iz matematike (leta 1992) in tretjo na republiçkem tekmovanju iz fizike (leta 1992). Poleg tega sem v tretjem letniku sodeloval pri raziskovalni nalogi iz fizike Sile med kvarki pod vodstvom prof. Nika KasteliŸa in dr. Antona Verbovçka, v Ÿetrtem letniku pa pri raŸunalniçko-ekonomski raziskovalni nalogi Investiranje v vrednostne papirje pod vodstvom prof. Jake Erkerja.

Po konŸani gimnaziji sem se vpisal na Fakulteto za matematiko in fiziko v Ljubljani, na matematiŸno-fizikalno smer. Trenutno sem vpisan v Ÿetrti letnik, diplomsko nalogo pa nameravam narediti naslednje leto. Poleg çtudija sem si spopolnjeval tudi znanje raŸunalniçtva in ekonomije. Kot programer sem sodeloval pri razvoju programskega paketa Fund manager, ki ga za vodenje in analizo poslovanja z vrednostnimi papirji uporablja veŸ kot deset bank in borznih hiç. Doslej sem programiral predvsem v programskem jeziku Pascal v okolju DOS, ker pa sem veliko uporabljal objektno programiranje in okolje Turbo Vision, mi prehod na programiranje v okolju Windows ne bi smel povzroŸati te§av. V prihodnje se nameravam nauŸiti çe programskega jezika C in poglobiti poznavanje okolja Linux.

Po diplomi se bi se rad zaposlil v ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogoŸil nadaljnji razvoj in napredek. ¦elim si delo, pri katerem bi uporablŸjal svoje zmo§nosti, takçno, ki bi zahtevalo veliko razmiçljanja in iskanja novih reçitev. ¬e bo potrebno, sem se pripravljen tudi naprej izobra§evati.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96432y.htm