* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Vesna Petre{in

1000 LJUBLJANA, Javorjev drevored 6
Telefon: (061) 126 40 69

Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani, oblikovanje

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju multimedijev, scenografije, oblikovanja prostora, oblikovanja predmetov, na podro~ju grafi~nega oblikovanja.


Rojena sem v Ljubljani, tam sem z odliko kon~ala osnovno {olo in Srednjo {olo za dru`boslovje in splo{no kulturo - jezikoslovno smer, ob tem pa {e Srednjo glasbeno in baletno {olo (diploma: glasbenik - pianist). Med izobra`evanjem sem bila nagrajena na tekmovanjih iz znanja franco{~ine in angle{~ine, za esej v franco{~ini sem dobila prvo nagrado na dr`avni ravni ( v Jugoslaviji), prejela priznanje fotografskega nate~aja Podobe Ljubljane '89 in za radio posnela komorno glasbo.

Po srednji {oli sem se vpisala na Univerzo v Ljubljani, tam {tudiram na Fakulteti za arhitekturo, smer oblikovanje.

Govorim angle{ko, francosko, nem{ko, {pansko, italijansko in srbsko, u~im se {e ukrajinsko, kitajsko in nizozemsko.

Ob {tudiju oblikovanja se dodatno izobra`ujem: v Zavodu za glasbeno in baletno izobra`evanje - baletni oddelek v Ljubljani, v Slikarski {oli Zmaga Modica v Ljubljani, v St. Claire's Collegeu v Oxfordu sem diplomirala iz angle{kega jezika in literature (Shakespeare in moderni roman) ter medijske kulture, v ra~unalni{kih te~ajih (programi za grafi~no oblikovanje, tehni~no risanje in konstruiranje) in arhitekturnih seminarjih (dvakrat na leto od 1990-1996 po vsej Evropi).

V prostem ~asu sem delala v Cankarjevem domu (glasbenem oddeleku), na RTV Slovenija, v [OU (Mednarodna pisarna) in pri Glasbeni mladini Slovenije.

Zbrana dela 1990-96:

- arhitektura in urbanizem (koncept in vodstvo mednarodnega nate~aja Joint Project) - oblikovanje predmetov (stoli, nakit, pohi{tvo...) - skulpture (postavitev {tirih instalacij na prostem v sredi{~u Ljubljane) - instalacije ([vedska, Anglija, Belgija) - modno oblikovanje (performance-i, kolekcije) - grafi~no oblikovanje (knjige, katalogi, celostne podobe, plakati, logotipi) - oblikovanje prostora in scenografija (gledali{ke in plesne predstave, performance) - kostumografija - oblikovanje razstav (podro~ja: arhitektura, urbanizem, arheologija) - prispevki za slovensko TV: Studio City - Kultura bivanja in trend - prostor - avtorska glasba (interaktivna instalacija Atanor, galerija Equrna) - glasbena kritika in komentiranje klavirskih koncertov za Glasbeno mladino - interaktivna umetnost (galerija Equrna) - mentorstvo seminarjev iz arhitekture ([vica, Belgija, Tur~ija, Rusija) in giba (Tur~ija, Belgija) - koreografije za plesne in gledali{ke predstave ([vedska, Tur~ija, Rusija) - ve~je razstave: Design Expo -za svetovni oblikovalski kongres '92; Odorado '94 (oblikovanje nakita); Pohi{tveni sejem '93 na GR (oblikovanje pohi{tva in razstave); Joint Project 94-95: Ljubljana- KIC Kri`anke, Birmingham, Edinburgh, Zurich, Liege.

V prihodnosti pa {tudij scenografije in konceptualne medijske umetnosti na Dunaju - ~imprej{nja uporaba nau~enega, nenau~enega in nemogo~ega

Posebne lastnosti: nikoli mi ni dolg~as.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96431y.htm