* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Vesna Petreçin

1000 LJUBLJANA, Javorjev drevored 6
Telefon: (061) 126 40 69

Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani, oblikovanje

ætudij bom predvidoma konŸala oktobra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju multimedijev, scenografije, oblikovanja prostora, oblikovanja predmetov, na podroŸju grafiŸnega oblikovanja.


Rojena sem v Ljubljani, tam sem z odliko konŸala osnovno çolo in Srednjo çolo za dru§boslovje in sploçno kulturo - jezikoslovno smer, ob tem pa çe Srednjo glasbeno in baletno çolo (diploma: glasbenik - pianist). Med izobra§evanjem sem bila nagrajena na tekmovanjih iz znanja francoçŸine in angleçŸine, za esej v francoçŸini sem dobila prvo nagrado na dr§avni ravni ( v Jugoslaviji), prejela priznanje fotografskega nateŸaja Podobe Ljubljane '89 in za radio posnela komorno glasbo.

Po srednji çoli sem se vpisala na Univerzo v Ljubljani, tam çtudiram na Fakulteti za arhitekturo, smer oblikovanje.

Govorim angleçko, francosko, nemçko, çpansko, italijansko in srbsko, uŸim se çe ukrajinsko, kitajsko in nizozemsko.

Ob çtudiju oblikovanja se dodatno izobra§ujem: v Zavodu za glasbeno in baletno izobra§evanje - baletni oddelek v Ljubljani, v Slikarski çoli Zmaga Modica v Ljubljani, v St. Claire's Collegeu v Oxfordu sem diplomirala iz angleçkega jezika in literature (Shakespeare in moderni roman) ter medijske kulture, v raŸunalniçkih teŸajih (programi za grafiŸno oblikovanje, tehniŸno risanje in konstruiranje) in arhitekturnih seminarjih (dvakrat na leto od 1990-1996 po vsej Evropi).

V prostem Ÿasu sem delala v Cankarjevem domu (glasbenem oddeleku), na RTV Slovenija, v æOU (Mednarodna pisarna) in pri Glasbeni mladini Slovenije.

Zbrana dela 1990-96:

- arhitektura in urbanizem (koncept in vodstvo mednarodnega nateŸaja Joint Project) - oblikovanje predmetov (stoli, nakit, pohiçtvo...) - skulpture (postavitev çtirih instalacij na prostem v srediçŸu Ljubljane) - instalacije (ævedska, Anglija, Belgija) - modno oblikovanje (performance-i, kolekcije) - grafiŸno oblikovanje (knjige, katalogi, celostne podobe, plakati, logotipi) - oblikovanje prostora in scenografija (gledaliçke in plesne predstave, performance) - kostumografija - oblikovanje razstav (podroŸja: arhitektura, urbanizem, arheologija) - prispevki za slovensko TV: Studio City - Kultura bivanja in trend - prostor - avtorska glasba (interaktivna instalacija Atanor, galerija Equrna) - glasbena kritika in komentiranje klavirskih koncertov za Glasbeno mladino - interaktivna umetnost (galerija Equrna) - mentorstvo seminarjev iz arhitekture (ævica, Belgija, TurŸija, Rusija) in giba (TurŸija, Belgija) - koreografije za plesne in gledaliçke predstave (ævedska, TurŸija, Rusija) - veŸje razstave: Design Expo -za svetovni oblikovalski kongres '92; Odorado '94 (oblikovanje nakita); Pohiçtveni sejem '93 na GR (oblikovanje pohiçtva in razstave); Joint Project 94-95: Ljubljana- KIC Kri§anke, Birmingham, Edinburgh, Zurich, Liege.

V prihodnosti pa çtudij scenografije in konceptualne medijske umetnosti na Dunaju - Ÿimprejçnja uporaba nauŸenega, nenauŸenega in nemogoŸega

Posebne lastnosti: nikoli mi ni dolgŸas.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96431y.htm