* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Roman Modic

1000 LJUBLJANA, Bena Zupan~i~a 21
Telefon: (061)127 10 75
E-mail: roman.modic@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, teoreti~na matematika

[tudij bom predvidoma kon~al oktobra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju algebre, teorije {tevil, v razvoju programske opreme, relacijskih bazah podatkov.
Osnovno {olo Oskarja Kova~i~a sem kon~al z odliko; to mi je omogo~ilo nadaljnje {olanje na tedanji Srednji naravoslovni {oli (zdaj Gimnazija Be`igrad). Za matematiko sem se za~el zanimati `e na osnovni {oli, predvsem po dobrih nastopih na tekmovanjih. Tako je bilo tudi na srednji {oli, kjer sva skupaj z Ga{perjem Fijav`em pod mentorstvom dr. Dobovi{ka izdelala raziskovalno nalogo s podro~ja linearne algebre.

Po (z odliko) kon~ani srednji {oli in odslu`eni voja{~ini v Vinkovcih med nemirnim razpadom Jugoslavije, sem se odlo~il za {tudij matematike. Pridobil sem si obse`no teoreti~no znanje iz matematike in se seznanil tudi s programskim orodjem za re{evanje matemati~nih problemov Mathematica, pripomo~kom za pripravo matemati~nih besedil LaTeX ter seveda z internetom (predvsem e-mail).

Kot zunanji sodelavec podjetja Stratos Logic `e od za~etka {tudija razvijam programsko opremo za DOS in Windows s podro~ja relacijskih baz podatkov. Tako sem spoznal orodja Clipper, FoxPro, SQL, Delphi, Oracle, Visual Basic, Powerbuilder ipd. Ker se zanimam za internet, spoznavam tudi jezika HTML in Java(script).

Spomladi 1995 sem se v~lanil v AEGEE Ljubljana, ki zdru`uje {tudente in diplomante evropskih univerz. V njihovi organizaciji sem se udele`il raznih sre~anj in konferenc v tujini, kjer sem {iril svoja obzorja in si nabiral svojevrstne izku{nje. Poleg tega sem spoznal te`ave, ki se pojavljajo pri organizaciji takih prireditev.

Prosti ~as namenjam predvsem rekraciji: squashu, (gorskemu) kolesarjenju in hoji po gorah.

Po diplomi `elim delati v spodbudnem kolektivu, kjer bom lahko pokazal in tudi razvijal svoje znanje in zmo`nosti. Ustvarjati `elim v skupini zelo motiviranih sodelavcev, da se bom lahko nemoteno posvetil karieri in pripomogel k uspehu.

Zavedam pa se, da bosta za to potrebna {e nadaljnje usposabljanje in dodatno izobra`evanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96430y.htm