* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Roman Modic

1000 LJUBLJANA, Bena ZupanŸiŸa 21
Telefon: (061)127 10 75
E-mail: roman.modic@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, teoretiŸna matematika

ætudij bom predvidoma konŸal oktobra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju algebre, teorije çtevil, v razvoju programske opreme, relacijskih bazah podatkov.
Osnovno çolo Oskarja KovaŸiŸa sem konŸal z odliko; to mi je omogoŸilo nadaljnje çolanje na tedanji Srednji naravoslovni çoli (zdaj Gimnazija Be§igrad). Za matematiko sem se zaŸel zanimati §e na osnovni çoli, predvsem po dobrih nastopih na tekmovanjih. Tako je bilo tudi na srednji çoli, kjer sva skupaj z Gaçperjem Fijav§em pod mentorstvom dr. Doboviçka izdelala raziskovalno nalogo s podroŸja linearne algebre.

Po (z odliko) konŸani srednji çoli in odslu§eni vojaçŸini v Vinkovcih med nemirnim razpadom Jugoslavije, sem se odloŸil za çtudij matematike. Pridobil sem si obse§no teoretiŸno znanje iz matematike in se seznanil tudi s programskim orodjem za reçevanje matematiŸnih problemov Mathematica, pripomoŸkom za pripravo matematiŸnih besedil LaTeX ter seveda z internetom (predvsem e-mail).

Kot zunanji sodelavec podjetja Stratos Logic §e od zaŸetka çtudija razvijam programsko opremo za DOS in Windows s podroŸja relacijskih baz podatkov. Tako sem spoznal orodja Clipper, FoxPro, SQL, Delphi, Oracle, Visual Basic, Powerbuilder ipd. Ker se zanimam za internet, spoznavam tudi jezika HTML in Java(script).

Spomladi 1995 sem se vŸlanil v AEGEE Ljubljana, ki zdru§uje çtudente in diplomante evropskih univerz. V njihovi organizaciji sem se udele§il raznih sreŸanj in konferenc v tujini, kjer sem çiril svoja obzorja in si nabiral svojevrstne izkuçnje. Poleg tega sem spoznal te§ave, ki se pojavljajo pri organizaciji takih prireditev.

Prosti Ÿas namenjam predvsem rekraciji: squashu, (gorskemu) kolesarjenju in hoji po gorah.

Po diplomi §elim delati v spodbudnem kolektivu, kjer bom lahko pokazal in tudi razvijal svoje znanje in zmo§nosti. Ustvarjati §elim v skupini zelo motiviranih sodelavcev, da se bom lahko nemoteno posvetil karieri in pripomogel k uspehu.

Zavedam pa se, da bosta za to potrebna çe nadaljnje usposabljanje in dodatno izobra§evanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96430y.htm