* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Roman Modic

1000 LJUBLJANA, Bena Zupančiča 21
Telefon: (061)127 10 75
E-mail: roman.modic@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, teoretična matematika

Študij bom predvidoma končal oktobra 1996. Delati si želim predvsem na področju algebre, teorije števil, v razvoju programske opreme, relacijskih bazah podatkov.
Osnovno šolo Oskarja Kovačiča sem končal z odliko; to mi je omogočilo nadaljnje šolanje na tedanji Srednji naravoslovni šoli (zdaj Gimnazija Bežigrad). Za matematiko sem se začel zanimati že na osnovni šoli, predvsem po dobrih nastopih na tekmovanjih. Tako je bilo tudi na srednji šoli, kjer sva skupaj z Gašperjem Fijavžem pod mentorstvom dr. Doboviška izdelala raziskovalno nalogo s področja linearne algebre.

Po (z odliko) končani srednji šoli in odsluženi vojaščini v Vinkovcih med nemirnim razpadom Jugoslavije, sem se odločil za študij matematike. Pridobil sem si obsežno teoretično znanje iz matematike in se seznanil tudi s programskim orodjem za reševanje matematičnih problemov Mathematica, pripomočkom za pripravo matematičnih besedil LaTeX ter seveda z internetom (predvsem e-mail).

Kot zunanji sodelavec podjetja Stratos Logic že od začetka študija razvijam programsko opremo za DOS in Windows s področja relacijskih baz podatkov. Tako sem spoznal orodja Clipper, FoxPro, SQL, Delphi, Oracle, Visual Basic, Powerbuilder ipd. Ker se zanimam za internet, spoznavam tudi jezika HTML in Java(script).

Spomladi 1995 sem se včlanil v AEGEE Ljubljana, ki združuje študente in diplomante evropskih univerz. V njihovi organizaciji sem se udeležil raznih srečanj in konferenc v tujini, kjer sem širil svoja obzorja in si nabiral svojevrstne izkušnje. Poleg tega sem spoznal težave, ki se pojavljajo pri organizaciji takih prireditev.

Prosti čas namenjam predvsem rekraciji: squashu, (gorskemu) kolesarjenju in hoji po gorah.

Po diplomi želim delati v spodbudnem kolektivu, kjer bom lahko pokazal in tudi razvijal svoje znanje in zmožnosti. Ustvarjati želim v skupini zelo motiviranih sodelavcev, da se bom lahko nemoteno posvetil karieri in pripomogel k uspehu.

Zavedam pa se, da bosta za to potrebna še nadaljnje usposabljanje in dodatno izobraževanje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96430y.htm