* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Andrej Kveder

1000 LJUBLJANA, Medvedova 5
Telefon: (061) 312 769
E-mail: andrej.kveder@@uni-lj.si
URL naslov: http://www.uni-lj.si/~fdkveder/index.html

Fakulteta za dru`bene vede v Ljubljani, sociologija-dru`boslovna informatika

[tudij bom predvidoma kon~al novembra 1996. Delati si `elim predvsem v dru`boslovnem raziskovanju, tr`nem raziskovanju.


Obiskoval sem osnovno {olo Pre`ihovega Voranca v Ljubljani, in jo vsa leta kon~eval z odli~nim uspehom. Zadnja {tiri leta sem fakultativno obiskoval pouk latinskega jezika. Poleg tega sem sodeloval tudi na raznih tekmovanjih in se na obmo~nem tekmovanju v znanju fizike uvrstil na drugo mesto. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno {olo v Ljubljani (Gimnazija Be`igrad). Vsa {tiri leta {olanja sem opravil s prav dobrim uspehom, zaklju~ni izpit pa z odliko. V tretjem in ~etrtem letniku sem izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv {olskega okolja na krvni tlak dijakov, pod mentorstvom Marka Slatnerja, profesorja biologije na Srednji naravoslovni {oli v Ljubljani.

Tudi v srednji {oli sem nadaljeval u~enje latinskega jezika. Poleg tega sem ves ~as od {estega razreda osnovne {ole do ~etrtega letnika srednje {ole obiskoval enkrat do dvakrat na leto latinske po~itnice pod vodstvom P. Suitberta Siedla (Salzburg) in dr. Felixa Kucherja (Velikovec); tam sem si znanje latinskega jezika {e spopolnil. Leta 1991 sem se vpisal na Fakulteto za dru`bene vede v Ljubljani, smer dru`boslovna informatika. Zdaj sem v ~etrtem letniku. Diplomsko nalogo opravljam pod mentorstvom dr. Vasje Vehovarja in prof. dr. Anu{ke Ferligoj na podro~ju problematike telefonskega anketiranja v Sloveniji.

Povpre~je moji izpitov je 8,1. Poleg {tudija sodelujem tudi pri raznih projektih. Med drugim sem glavni metodolog pri slovenskem delu mednarodnega projekta pri WHO (Svetovna zdravstvena organizacija) z naslovom Psihosocialni razvoj otrok, ki ga pri nas uresni~uje Zdravstveni dom Ljubljana pod vodstvom Nade Hribar, dr. med. Sodelujem tudi pri projektih, ki potekajo na Fakulteti za dru`bene vede. Kot strokovni sodelavec sodelujem pri raziskavi Raba interneta v Sloveniji (RIS) in sem koordinator projekta Proces vpisa na Univerzo, ki ga pod vodstvom dr. Vasje Vehovarja izpeljuje na{a fakulteta po naro~ilu Ministrstva za {olstvo in {port.

Kot dru`boslovni informatik sem usposobljen za opravljanje {iroke palete statisti~nih analiz na podro~ju dru`boslovja, za pomo~ pri graditvi informacijskih sistemov. Delo z ra~unalnikom je del mojega vsakdanjika. Uporabljati znam urejevalnike besedil (WinWord, Wordstar), programe za delo s preglednicami (Excel), sisteme za upravljanje z bazami podatkov (Paradox, Access), prezentacijske programe (Power Point) in statisti~ne pakete (SPSS za okolji DOS in Windows, Statistica). Poznam tudi osnove programiranja v turbo pascalu, PAL-u (jezik paradoxa za okolje DOS), u~im pa se tudi programiranja v delphiju.

Moje poklicne `elje so osredoto~ene predvsem na raziskovalno podro~je. @elim si sodelovanja v dinami~nem kolektivu pri ekstenzivnih dru`boslovnih raziskavah. Zanima me tudi delo na podro~ju tr`nega raziskovanja. Rad bi ~imprej nadaljeval {tudij in si tako {e poglobil znanje, da bi lahko ~imbolj strokovno opravljal svoje dol`nosti in koristil kolektivu, v katerem bom zaposlen.

URL: http://www.uni-lj.si/~fdkveder/index.html


* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96428y.htm