* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Andrej Kveder

1000 LJUBLJANA, Medvedova 5
Telefon: (061) 312 769
E-mail: andrej.kveder¦¦uni-lj.si
URL naslov: http://www.uni-lj.si/Ÿfdkveder/index.html

Fakulteta za dru§bene vede v Ljubljani, sociologija-dru§boslovna informatika

ætudij bom predvidoma konŸal novembra 1996. Delati si §elim predvsem v dru§boslovnem raziskovanju, tr§nem raziskovanju.


Obiskoval sem osnovno çolo Pre§ihovega Voranca v Ljubljani, in jo vsa leta konŸeval z odliŸnim uspehom. Zadnja çtiri leta sem fakultativno obiskoval pouk latinskega jezika. Poleg tega sem sodeloval tudi na raznih tekmovanjih in se na obmoŸnem tekmovanju v znanju fizike uvrstil na drugo mesto. Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno çolo v Ljubljani (Gimnazija Be§igrad). Vsa çtiri leta çolanja sem opravil s prav dobrim uspehom, zakljuŸni izpit pa z odliko. V tretjem in Ÿetrtem letniku sem izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv çolskega okolja na krvni tlak dijakov, pod mentorstvom Marka Slatnerja, profesorja biologije na Srednji naravoslovni çoli v Ljubljani.

Tudi v srednji çoli sem nadaljeval uŸenje latinskega jezika. Poleg tega sem ves Ÿas od çestega razreda osnovne çole do Ÿetrtega letnika srednje çole obiskoval enkrat do dvakrat na leto latinske poŸitnice pod vodstvom P. Suitberta Siedla (Salzburg) in dr. Felixa Kucherja (Velikovec); tam sem si znanje latinskega jezika çe spopolnil. Leta 1991 sem se vpisal na Fakulteto za dru§bene vede v Ljubljani, smer dru§boslovna informatika. Zdaj sem v Ÿetrtem letniku. Diplomsko nalogo opravljam pod mentorstvom dr. Vasje Vehovarja in prof. dr. Anuçke Ferligoj na podroŸju problematike telefonskega anketiranja v Sloveniji.

PovpreŸje moji izpitov je 8,1. Poleg çtudija sodelujem tudi pri raznih projektih. Med drugim sem glavni metodolog pri slovenskem delu mednarodnega projekta pri WHO (Svetovna zdravstvena organizacija) z naslovom Psihosocialni razvoj otrok, ki ga pri nas uresniŸuje Zdravstveni dom Ljubljana pod vodstvom Nade Hribar, dr. med. Sodelujem tudi pri projektih, ki potekajo na Fakulteti za dru§bene vede. Kot strokovni sodelavec sodelujem pri raziskavi Raba interneta v Sloveniji (RIS) in sem koordinator projekta Proces vpisa na Univerzo, ki ga pod vodstvom dr. Vasje Vehovarja izpeljuje naça fakulteta po naroŸilu Ministrstva za çolstvo in çport.

Kot dru§boslovni informatik sem usposobljen za opravljanje çiroke palete statistiŸnih analiz na podroŸju dru§boslovja, za pomoŸ pri graditvi informacijskih sistemov. Delo z raŸunalnikom je del mojega vsakdanjika. Uporabljati znam urejevalnike besedil (WinWord, Wordstar), programe za delo s preglednicami (Excel), sisteme za upravljanje z bazami podatkov (Paradox, Access), prezentacijske programe (Power Point) in statistiŸne pakete (SPSS za okolji DOS in Windows, Statistica). Poznam tudi osnove programiranja v turbo pascalu, PAL-u (jezik paradoxa za okolje DOS), uŸim pa se tudi programiranja v delphiju.

Moje poklicne §elje so osredotoŸene predvsem na raziskovalno podroŸje. ¦elim si sodelovanja v dinamiŸnem kolektivu pri ekstenzivnih dru§boslovnih raziskavah. Zanima me tudi delo na podroŸju tr§nega raziskovanja. Rad bi Ÿimprej nadaljeval çtudij in si tako çe poglobil znanje, da bi lahko Ÿimbolj strokovno opravljal svoje dol§nosti in koristil kolektivu, v katerem bom zaposlen.

URL: http://www.uni-lj.si/Ÿfdkveder/index.html


* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z964288.htm