* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Andrej Kveder

1000 LJUBLJANA, Medvedova 5
Telefon: (061) 312 769
E-mail: andrej.kvederŽŽuni-lj.si
URL naslov: http://www.uni-lj.si/čfdkveder/index.html

Fakulteta za družbene vede v Ljubljani, sociologija-družboslovna informatika

Študij bom predvidoma končal novembra 1996. Delati si želim predvsem v družboslovnem raziskovanju, tržnem raziskovanju.


Obiskoval sem osnovno šolo Prežihovega Voranca v Ljubljani, in jo vsa leta končeval z odličnim uspehom. Zadnja štiri leta sem fakultativno obiskoval pouk latinskega jezika. Poleg tega sem sodeloval tudi na raznih tekmovanjih in se na območnem tekmovanju v znanju fizike uvrstil na drugo mesto. Po končani osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno šolo v Ljubljani (Gimnazija Bežigrad). Vsa štiri leta šolanja sem opravil s prav dobrim uspehom, zaključni izpit pa z odliko. V tretjem in četrtem letniku sem izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv šolskega okolja na krvni tlak dijakov, pod mentorstvom Marka Slatnerja, profesorja biologije na Srednji naravoslovni šoli v Ljubljani.

Tudi v srednji šoli sem nadaljeval učenje latinskega jezika. Poleg tega sem ves čas od šestega razreda osnovne šole do četrtega letnika srednje šole obiskoval enkrat do dvakrat na leto latinske počitnice pod vodstvom P. Suitberta Siedla (Salzburg) in dr. Felixa Kucherja (Velikovec); tam sem si znanje latinskega jezika še spopolnil. Leta 1991 sem se vpisal na Fakulteto za družbene vede v Ljubljani, smer družboslovna informatika. Zdaj sem v četrtem letniku. Diplomsko nalogo opravljam pod mentorstvom dr. Vasje Vehovarja in prof. dr. Anuške Ferligoj na področju problematike telefonskega anketiranja v Sloveniji.

Povprečje moji izpitov je 8,1. Poleg študija sodelujem tudi pri raznih projektih. Med drugim sem glavni metodolog pri slovenskem delu mednarodnega projekta pri WHO (Svetovna zdravstvena organizacija) z naslovom Psihosocialni razvoj otrok, ki ga pri nas uresničuje Zdravstveni dom Ljubljana pod vodstvom Nade Hribar, dr. med. Sodelujem tudi pri projektih, ki potekajo na Fakulteti za družbene vede. Kot strokovni sodelavec sodelujem pri raziskavi Raba interneta v Sloveniji (RIS) in sem koordinator projekta Proces vpisa na Univerzo, ki ga pod vodstvom dr. Vasje Vehovarja izpeljuje naša fakulteta po naročilu Ministrstva za šolstvo in šport.

Kot družboslovni informatik sem usposobljen za opravljanje široke palete statističnih analiz na področju družboslovja, za pomoč pri graditvi informacijskih sistemov. Delo z računalnikom je del mojega vsakdanjika. Uporabljati znam urejevalnike besedil (WinWord, Wordstar), programe za delo s preglednicami (Excel), sisteme za upravljanje z bazami podatkov (Paradox, Access), prezentacijske programe (Power Point) in statistične pakete (SPSS za okolji DOS in Windows, Statistica). Poznam tudi osnove programiranja v turbo pascalu, PAL-u (jezik paradoxa za okolje DOS), učim pa se tudi programiranja v delphiju.

Moje poklicne želje so osredotočene predvsem na raziskovalno področje. Želim si sodelovanja v dinamičnem kolektivu pri ekstenzivnih družboslovnih raziskavah. Zanima me tudi delo na področju tržnega raziskovanja. Rad bi čimprej nadaljeval študij in si tako še poglobil znanje, da bi lahko čimbolj strokovno opravljal svoje dolžnosti in koristil kolektivu, v katerem bom zaposlen.

URL: http://www.uni-lj.si/čfdkveder/index.html


* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z964281.htm