* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Kristina Ugrinovi}

1000 LJUBLJANA, Cesta na Laze 4
Telefon: (061) 575 927

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za agronomijo, sadjarstvo

[tudij bom predvidoma kon~ala junija 1996. Delati si `elim predvsem v povezavi z rastlinsko proizvodnjo (prou~evanje in prilagajanje proizvodnih dejavnikov in rastlin) ali v proizvodnji in predelavi.
Sem absolventka agronomije - smer sadjarstvo, tik pred zagovorom diplome (na temo: Opra{evalni odnosi pri oljki). Sanjam o mnogih stvareh, med njimi o zaposlitvi, polni ustvarjalnosti in zanimivega vsakdanjika, ki bi mi omogo~ila koristno uporabiti svoje znanje in se hkrati dodatno izobra`evati. Da bi se temu cilju ~imbolj pribli`ala, sem v letih svojega {olanja poleg rednih obveznosti naredila tudi kak{no neobvezno, a zame nadvse zanimivo stvar.

V osnovni {oli so bila to tekmovanja v znanju matematike (dobila sem zlato Vegovo priznanje), fizike in materin{~ine (Cankarjevo priznanje). V srednji {oli (obiskovala sem be`igrajsko gimnazijo, tedanjo Srednjo naravoslovno {olo) raziskovalna naloga z naslovom Dolo~anje vsebnosti `ivega srebra v zraku, zanjo sva leta 1990 s so{olko prejeli prvo nagrado za podro~je kemije na mestnem tekmovanju (to nama je omogo~ilo udele`bo na festivalu Science and Technology v Veliki Britaniji) in priznanje na republi{kem tekmovanju. Naloga je bila opravljena na Institutu Jo`ef Stefan pod mentorstvom dr. Milene Horvat. Pri izdelavi naloge sem se prvi~ resneje sre~ala z uporabo ra~unalnika, in ta je kasneje v letih {tudija postal moj nepogre{ljivi sodelavec.

Na fakulteti sem ob {tudiju obiskovala intenzivni te~aj nem{kega jezika (kon~ala sem tri stopnje), saj sem se v srednji {oli u~ila le angle{~ine in franco{~ine. Leta 1992 sem se po IAAS-u (International Association of Agriculture Students) udele`ila seminarja o ekolo{kem kmetovanju na [vedskem. Med obvezno {tudijsko prakso sem mesec dni delala na ekolo{ki kmetiji v Belgiji ter mesec dni v poskusnem sadovnjaku Kmetijskega in{tituta. Poleg tega sem po {tudentskem servisu tri mesece delala v semenarski trgovini Kosobrin in opravljala {e nekatera druga prilo`nostna dela.

V prostem ~asu sem sodelovala pri delu socialne skupine dru{tva Most (dru{tvo za prostovoljno delo), med po~itnicami pa sem se udele`evala taborov iz njihovega programa in v letu 1995 tudi pomagala pri organizaciji in izpeljavi tabora Zavoda Zarja (Zavod za rehabilitacijo po po{kodbah glave).

Nekatere sanje so postale resni~nost, druge ne. Verjamem, da trud obrodi sadove, zato si bom {e naprej prizadevala, da se bodo sanje uresni~evale.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96427y.htm