* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Romana Benko

1410 ZAGORJE OB SAVI, Far~nikova 24
Telefon: (0601) 63 458

Fakulteta za organizacijske vede v Kranju, organizacija dela

[tudij bom predvidoma kon~ala marca 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju stikov z javnostmi ali kadrovanja.
Osnovno {olo sem kon~ala v Zagorju. Ker sem ~lovek, ki poleg poglobljenega znanja cenim tudi njegove razse`nosti, so me `e takrat navdu{evale razli~ne stvari. V osnovni {oli sem se redno udele`evala tekmovanj Vesele {ole in bralne zna~ke. Ta tekmovanja so mi bila zelo blizu, saj `e od nekdaj rada berem. Obiskovala sem tudi glasbeno {olo, prvo leto sem igrala blokflavto, nato pa pre~no flavto. So~asno sem pela tudi pri Mlaj{em mladinskem pevskem zboru glasbene {ole Zagorje. V sedmem razredu osnovne {ole sem tem dejavnostim pridru`ila {e radioamaterstvo in isto leto opravila izpit za operaterko druge in tretje kategorije.

Srednjo {olo sem obiskovala v Trbovljah, in sicer Srednjo naravoslovno-matemati~no in ekonomsko {olo, smer ekonomski tehnik. Ko sem postala polnoletna, sem opravila tudi vozni{ki izpit kategorije A in B. Po kon~ani srednji {oli sem se vpisala na Fakulteto za dru`bene vede v Ljubljani, in si tam pridobila prve osnove novinarstva. Isto leto sem opravila diferencialne izpite iz kemije, fizike in biologije, ki so bili pogoj za vpis na Vi{jo {olo za zdravstvene delavce.

Po opravljenih diferencialnih in sprejemnih izpitih sem se vpisala na Vi{jo {olo za zdravstvene delavce, smer delovna terapija. Seveda sem se tudi med {tudijem ukvarjala z ob{olsko dejavnostjo. Ve~ let zapored sem se udele`evala enotedenskih ekolo{kih taborov na Vidrgi pri Zagorju, tam smo udele`enci opravljali kemijske analize teko~ih voda, odkrivali divja odlagali{~a odpadkov v ob~ini Zagorje, nabirali li{aje in mahove ter merili onesna`enost zaradi hrupa. Med {tudijem sem dobila prilo`nost sodelovati pri lokalnem ~asniku Zasavc kot fotoreporterka - zaradi veselja do ~asnikarskega dela, pa tudi ker je bil to del {tudijske obveznosti. Na Vi{ji {oli za zdravstvene delavce sem diplomirala v mesecu juliju 1994 z odli~no oceno.

Ker takrat {e ni bilo visoko{olskega izobra`evanja za smer delovna terapija, sem se odlo~ila nadaljevati {tudij na Visoki {oli za organizacijske vede; tja sem se vpisala v tretji letnik, v {tudijskem letu 1994/1995. Rednim {tudijskim obveznostim in izpitom se je zaradi prepisa na drugo fakulteto pridru`ilo {e {est diferencialnih izpitov. Kljub temu mi {e zmeraj ostane nekaj ~asa tudi za ob{olske dejavnosti. Z delom pri lokalnem ~asniku sem pridobila prve dragocene izku{nje. Kasneje se mi je ponudila prilo`nost, da sodelujem pri lokalni televiziji ETV Zasavje, urednik mi je ponudil oddajo o kulturi. Novo delo mi je bilo izziv in tako `e skoraj leto dni v oddaji Kultura opravljam delo redaktorice in voditeljice oddaje. Prav tako nisem zanemarila dejavnosti, ki jo opravljam pri ekolo{kem dru{tvu v Zagorju. Kot zastopnica Ekolo{kega dru{tva Zagorje sem letos sodelovala pri projektu, ki ga je v sodelovanju z drugimi organizacijami pripravilo Ministrstvo za okolje in prostor RS. Kot delegatka nevladne organizacije sem sodelovala pri projektu na~rtovanja nacionalnega ekolo{kega programa za Republiko Slovenijo.

Doslej {e nisem bila redno zaposlena niti nisem opravljala pripravni{tva. Opravljala sem samo razli~na prilo`nostna dela in dela po {tudentskem servisu. Mo~no si `elim, da bi se takoj po kon~anem {olanju na Fakulteti za organizacijske vede redno zaposlila. Glede svoje delovne izku{nje bi si najbolj `elela opravljati dela za stike z javnostjo. Zavedam pa se, da je v~asih med `eljami in mo`nostimi velik prepad. Prav zato je trenutno moj cilj dobiti zaposlitev, kajti vem, da bom na vsakem delovnem mestu lahko pridobila dragocene izku{nje. Delati `elim v spodbudnem timskem okolju, in da bi lahko delo ~im bolje opravljala, sem se pripravljena tudi dalje izobra`evati in usposabljati. Rada bi si pridobila {e dodatno znanje angle{kega jezika in uporabe ra~unalnika. Moj {tudij se bli`a koncu, zato bom izrabila prilo`nost in ponudila sodelovanje podjetjem, ki menijo, da bi v njih lahko uspe{no delala. Do izbire diplomskega dela me lo~i le {e nekaj mesecev. Zelo rada bi opravljala diplomsko nalogo za podjetje, ki mu je do tega, da postane moj prihodnji delodajalec.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96426y.htm