* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Romana Benko

1410 ZAGORJE OB SAVI, FarŸnikova 24
Telefon: (0601) 63 458

Fakulteta za organizacijske vede v Kranju, organizacija dela

ætudij bom predvidoma konŸala marca 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju stikov z javnostmi ali kadrovanja.
Osnovno çolo sem konŸala v Zagorju. Ker sem Ÿlovek, ki poleg poglobljenega znanja cenim tudi njegove razse§nosti, so me §e takrat navduçevale razliŸne stvari. V osnovni çoli sem se redno udele§evala tekmovanj Vesele çole in bralne znaŸke. Ta tekmovanja so mi bila zelo blizu, saj §e od nekdaj rada berem. Obiskovala sem tudi glasbeno çolo, prvo leto sem igrala blokflavto, nato pa preŸno flavto. SoŸasno sem pela tudi pri Mlajçem mladinskem pevskem zboru glasbene çole Zagorje. V sedmem razredu osnovne çole sem tem dejavnostim pridru§ila çe radioamaterstvo in isto leto opravila izpit za operaterko druge in tretje kategorije.

Srednjo çolo sem obiskovala v Trbovljah, in sicer Srednjo naravoslovno-matematiŸno in ekonomsko çolo, smer ekonomski tehnik. Ko sem postala polnoletna, sem opravila tudi vozniçki izpit kategorije A in B. Po konŸani srednji çoli sem se vpisala na Fakulteto za dru§bene vede v Ljubljani, in si tam pridobila prve osnove novinarstva. Isto leto sem opravila diferencialne izpite iz kemije, fizike in biologije, ki so bili pogoj za vpis na Viçjo çolo za zdravstvene delavce.

Po opravljenih diferencialnih in sprejemnih izpitih sem se vpisala na Viçjo çolo za zdravstvene delavce, smer delovna terapija. Seveda sem se tudi med çtudijem ukvarjala z obçolsko dejavnostjo. VeŸ let zapored sem se udele§evala enotedenskih ekoloçkih taborov na Vidrgi pri Zagorju, tam smo udele§enci opravljali kemijske analize tekoŸih voda, odkrivali divja odlagaliçŸa odpadkov v obŸini Zagorje, nabirali liçaje in mahove ter merili onesna§enost zaradi hrupa. Med çtudijem sem dobila prilo§nost sodelovati pri lokalnem Ÿasniku Zasavc kot fotoreporterka - zaradi veselja do Ÿasnikarskega dela, pa tudi ker je bil to del çtudijske obveznosti. Na Viçji çoli za zdravstvene delavce sem diplomirala v mesecu juliju 1994 z odliŸno oceno.

Ker takrat çe ni bilo visokoçolskega izobra§evanja za smer delovna terapija, sem se odloŸila nadaljevati çtudij na Visoki çoli za organizacijske vede; tja sem se vpisala v tretji letnik, v çtudijskem letu 1994/1995. Rednim çtudijskim obveznostim in izpitom se je zaradi prepisa na drugo fakulteto pridru§ilo çe çest diferencialnih izpitov. Kljub temu mi çe zmeraj ostane nekaj Ÿasa tudi za obçolske dejavnosti. Z delom pri lokalnem Ÿasniku sem pridobila prve dragocene izkuçnje. Kasneje se mi je ponudila prilo§nost, da sodelujem pri lokalni televiziji ETV Zasavje, urednik mi je ponudil oddajo o kulturi. Novo delo mi je bilo izziv in tako §e skoraj leto dni v oddaji Kultura opravljam delo redaktorice in voditeljice oddaje. Prav tako nisem zanemarila dejavnosti, ki jo opravljam pri ekoloçkem druçtvu v Zagorju. Kot zastopnica Ekoloçkega druçtva Zagorje sem letos sodelovala pri projektu, ki ga je v sodelovanju z drugimi organizacijami pripravilo Ministrstvo za okolje in prostor RS. Kot delegatka nevladne organizacije sem sodelovala pri projektu naŸrtovanja nacionalnega ekoloçkega programa za Republiko Slovenijo.

Doslej çe nisem bila redno zaposlena niti nisem opravljala pripravniçtva. Opravljala sem samo razliŸna prilo§nostna dela in dela po çtudentskem servisu. MoŸno si §elim, da bi se takoj po konŸanem çolanju na Fakulteti za organizacijske vede redno zaposlila. Glede svoje delovne izkuçnje bi si najbolj §elela opravljati dela za stike z javnostjo. Zavedam pa se, da je vŸasih med §eljami in mo§nostimi velik prepad. Prav zato je trenutno moj cilj dobiti zaposlitev, kajti vem, da bom na vsakem delovnem mestu lahko pridobila dragocene izkuçnje. Delati §elim v spodbudnem timskem okolju, in da bi lahko delo Ÿim bolje opravljala, sem se pripravljena tudi dalje izobra§evati in usposabljati. Rada bi si pridobila çe dodatno znanje angleçkega jezika in uporabe raŸunalnika. Moj çtudij se bli§a koncu, zato bom izrabila prilo§nost in ponudila sodelovanje podjetjem, ki menijo, da bi v njih lahko uspeçno delala. Do izbire diplomskega dela me loŸi le çe nekaj mesecev. Zelo rada bi opravljala diplomsko nalogo za podjetje, ki mu je do tega, da postane moj prihodnji delodajalec.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96426y.htm