* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Romana Benko

1410 ZAGORJE OB SAVI, Farčnikova 24
Telefon: (0601) 63 458

Fakulteta za organizacijske vede v Kranju, organizacija dela

Študij bom predvidoma končala marca 1997. Delati si želim predvsem na področju stikov z javnostmi ali kadrovanja.
Osnovno šolo sem končala v Zagorju. Ker sem človek, ki poleg poglobljenega znanja cenim tudi njegove razsežnosti, so me že takrat navduševale različne stvari. V osnovni šoli sem se redno udeleževala tekmovanj Vesele šole in bralne značke. Ta tekmovanja so mi bila zelo blizu, saj že od nekdaj rada berem. Obiskovala sem tudi glasbeno šolo, prvo leto sem igrala blokflavto, nato pa prečno flavto. Sočasno sem pela tudi pri Mlajšem mladinskem pevskem zboru glasbene šole Zagorje. V sedmem razredu osnovne šole sem tem dejavnostim pridružila še radioamaterstvo in isto leto opravila izpit za operaterko druge in tretje kategorije.

Srednjo šolo sem obiskovala v Trbovljah, in sicer Srednjo naravoslovno-matematično in ekonomsko šolo, smer ekonomski tehnik. Ko sem postala polnoletna, sem opravila tudi vozniški izpit kategorije A in B. Po končani srednji šoli sem se vpisala na Fakulteto za družbene vede v Ljubljani, in si tam pridobila prve osnove novinarstva. Isto leto sem opravila diferencialne izpite iz kemije, fizike in biologije, ki so bili pogoj za vpis na Višjo šolo za zdravstvene delavce.

Po opravljenih diferencialnih in sprejemnih izpitih sem se vpisala na Višjo šolo za zdravstvene delavce, smer delovna terapija. Seveda sem se tudi med študijem ukvarjala z obšolsko dejavnostjo. Več let zapored sem se udeleževala enotedenskih ekoloških taborov na Vidrgi pri Zagorju, tam smo udeleženci opravljali kemijske analize tekočih voda, odkrivali divja odlagališča odpadkov v občini Zagorje, nabirali lišaje in mahove ter merili onesnaženost zaradi hrupa. Med študijem sem dobila priložnost sodelovati pri lokalnem časniku Zasavc kot fotoreporterka - zaradi veselja do časnikarskega dela, pa tudi ker je bil to del študijske obveznosti. Na Višji šoli za zdravstvene delavce sem diplomirala v mesecu juliju 1994 z odlično oceno.

Ker takrat še ni bilo visokošolskega izobraževanja za smer delovna terapija, sem se odločila nadaljevati študij na Visoki šoli za organizacijske vede; tja sem se vpisala v tretji letnik, v študijskem letu 1994/1995. Rednim študijskim obveznostim in izpitom se je zaradi prepisa na drugo fakulteto pridružilo še šest diferencialnih izpitov. Kljub temu mi še zmeraj ostane nekaj časa tudi za obšolske dejavnosti. Z delom pri lokalnem časniku sem pridobila prve dragocene izkušnje. Kasneje se mi je ponudila priložnost, da sodelujem pri lokalni televiziji ETV Zasavje, urednik mi je ponudil oddajo o kulturi. Novo delo mi je bilo izziv in tako že skoraj leto dni v oddaji Kultura opravljam delo redaktorice in voditeljice oddaje. Prav tako nisem zanemarila dejavnosti, ki jo opravljam pri ekološkem društvu v Zagorju. Kot zastopnica Ekološkega društva Zagorje sem letos sodelovala pri projektu, ki ga je v sodelovanju z drugimi organizacijami pripravilo Ministrstvo za okolje in prostor RS. Kot delegatka nevladne organizacije sem sodelovala pri projektu načrtovanja nacionalnega ekološkega programa za Republiko Slovenijo.

Doslej še nisem bila redno zaposlena niti nisem opravljala pripravništva. Opravljala sem samo različna priložnostna dela in dela po študentskem servisu. Močno si želim, da bi se takoj po končanem šolanju na Fakulteti za organizacijske vede redno zaposlila. Glede svoje delovne izkušnje bi si najbolj želela opravljati dela za stike z javnostjo. Zavedam pa se, da je včasih med željami in možnostimi velik prepad. Prav zato je trenutno moj cilj dobiti zaposlitev, kajti vem, da bom na vsakem delovnem mestu lahko pridobila dragocene izkušnje. Delati želim v spodbudnem timskem okolju, in da bi lahko delo čim bolje opravljala, sem se pripravljena tudi dalje izobraževati in usposabljati. Rada bi si pridobila še dodatno znanje angleškega jezika in uporabe računalnika. Moj študij se bliža koncu, zato bom izrabila priložnost in ponudila sodelovanje podjetjem, ki menijo, da bi v njih lahko uspešno delala. Do izbire diplomskega dela me loči le še nekaj mesecev. Zelo rada bi opravljala diplomsko nalogo za podjetje, ki mu je do tega, da postane moj prihodnji delodajalec.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96426y.htm