* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Polona Domadenik

1410 ZAGORJE OB SAVI, Cesta 20. julija 6
Telefon: (0601) 61 942

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, ban~no-finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~ala junija 1997. Delati si `elim predvsem na finan~nem ali raziskovalnem podro~ju, v investicijskem ban~ni{tvu, borznem posredni{tvu.
Osnovno {olo sem leta 1988 kon~ala z odli~nim uspehom in vpisom v Zlato knjigo. V osmih letih osnovno{olskega {olanja sem sodelovala na razli~nih {olskih, ob~inskih, obmo~nih in republi{kih tekmovanjih, katerih izid je {tevilo priznanj in pohval za dose`ene uspehe (matematika - srebrno Vegovo priznanje, slovenski jezik - Cankarjeva priznanja). [olanje sem nadaljevala na zdaj{nji Gimnaziji in ekonomski {oli v Trbovljah, smer naravoslovno-matemati~ni tehnik, in kon~ala ~etrti letnik z odli~nim uspehom. Vsa {tiri leta srednje{olskega {olanja sem sodelovala na republi{kih tekmovanjih v kemiji. Po kon~ani srednji {oli sem se odlo~ila za {tudij ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, in tam bom v {olskem letu 1996/97 tudi diplomirala.

Ker me je ekonomija `e od nekdaj privla~ila, me tudi tovrstni {tudij ni razo~aral. Redno sem izpolnjevala vse {tudijske obveznosti. Sem med najbolj{imi {tudenti svojega letnika in konec vsakega {olskega leta sem bila nagrajena s pohvalo Ekonomske fakultete, ki jo podeljujejo najbolj{im {tudentom. @e tri leta opravljam tudi delo demonstratorke pri predmetu matematika 1 (to je vodenje vaj pri predmetu). V tretjem letniku {tudija sem se odlo~ila za ban~no-finan~no smer, ki je bolj teoreti~na. Zanjo sem se odlo~ila zaradi tega, ker menim, da potrebuje ekonomist dobro teoreti~no podlago.

^eprav mi {tudij in delo vzameta precej ~asa, ga namenim veliko tudi {tudiju tujih jezikov. Pri angle{kem jeziku sem uspe{no opravila izpit univerze Cambridge First Certifikate in English. Prihodnje leto `elim opraviti tudi izpit iz aktivnega znanja. V znanju nem{kega jezika se spopolnjujem na poslovnem podro~ju, in zato `e drugo leto fakultativno obiskujem predavanja na fakulteti. Italijan{~ine kot tretjega tujega jezika se u~im na jezikovnih {olah (Izobra`evalno sredi{~e Miklo{i~, Delavska univerza Cene [upar), opravila sem `e 300 ur intenzivnega te~aja. V znanju tujih jezikov se `elim spopolnjevati tudi v prihodnjih letih, v na~rtu imam {e u~enje {panskega in francoskega jezika.

Tudi delo z ra~unalnikom mi ni tuje, saj dobro obvladam nekaj uporabni{kih programov (Windows, Excel).

Med poletnimi po~itnicami sem si nabirala delovne izku{nje in znanje v razli~nih podjetjih. Veseli me delo na finan~nem podro~ju. Tako sem `e med srednje{olskimi po~itnicami delala v Banki Zasavje in leto kasneje na SDK, izpostava Trbovlje. Poleti 1995 sem dva meseca presku{ala svoje znanje v Bank Austria, Ljubljana, na oddelku za poslovanje z ob~ani.

@elela bi delati v delovno zagnanem in strokovno dobro usposobljenem kolektivu ter na tak{nem delovnem mestu, ki bi mi omogo~al nadaljnje spopolnjevanje tako ob delu kot v prostem ~asu. Podro~ja, ki so mi strokovno najbli`ja, so ban~ni{tvo, finance in raziskovalnoteoreti~no delo. Predvsem pa bi si `elela delati v tak{nem podjetju, ki bi svoj kapital videlo v znanju, tehnologiji in drugih mehkih virih ter se zavedalo pomena ~love{kega dejavnika v dana{njem svetovnem gospodarstvu.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96425y.htm