* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Polona Domadenik

1410 ZAGORJE OB SAVI, Cesta 20. julija 6
Telefon: (0601) 61 942

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, banŸno-finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1997. Delati si §elim predvsem na finanŸnem ali raziskovalnem podroŸju, v investicijskem banŸniçtvu, borznem posredniçtvu.
Osnovno çolo sem leta 1988 konŸala z odliŸnim uspehom in vpisom v Zlato knjigo. V osmih letih osnovnoçolskega çolanja sem sodelovala na razliŸnih çolskih, obŸinskih, obmoŸnih in republiçkih tekmovanjih, katerih izid je çtevilo priznanj in pohval za dose§ene uspehe (matematika - srebrno Vegovo priznanje, slovenski jezik - Cankarjeva priznanja). æolanje sem nadaljevala na zdajçnji Gimnaziji in ekonomski çoli v Trbovljah, smer naravoslovno-matematiŸni tehnik, in konŸala Ÿetrti letnik z odliŸnim uspehom. Vsa çtiri leta srednjeçolskega çolanja sem sodelovala na republiçkih tekmovanjih v kemiji. Po konŸani srednji çoli sem se odloŸila za çtudij ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, in tam bom v çolskem letu 1996/97 tudi diplomirala.

Ker me je ekonomija §e od nekdaj privlaŸila, me tudi tovrstni çtudij ni razoŸaral. Redno sem izpolnjevala vse çtudijske obveznosti. Sem med najboljçimi çtudenti svojega letnika in konec vsakega çolskega leta sem bila nagrajena s pohvalo Ekonomske fakultete, ki jo podeljujejo najboljçim çtudentom. ¦e tri leta opravljam tudi delo demonstratorke pri predmetu matematika 1 (to je vodenje vaj pri predmetu). V tretjem letniku çtudija sem se odloŸila za banŸno-finanŸno smer, ki je bolj teoretiŸna. Zanjo sem se odloŸila zaradi tega, ker menim, da potrebuje ekonomist dobro teoretiŸno podlago.

¬eprav mi çtudij in delo vzameta precej Ÿasa, ga namenim veliko tudi çtudiju tujih jezikov. Pri angleçkem jeziku sem uspeçno opravila izpit univerze Cambridge First Certifikate in English. Prihodnje leto §elim opraviti tudi izpit iz aktivnega znanja. V znanju nemçkega jezika se spopolnjujem na poslovnem podroŸju, in zato §e drugo leto fakultativno obiskujem predavanja na fakulteti. ItalijançŸine kot tretjega tujega jezika se uŸim na jezikovnih çolah (Izobra§evalno srediçŸe MikloçiŸ, Delavska univerza Cene æupar), opravila sem §e 300 ur intenzivnega teŸaja. V znanju tujih jezikov se §elim spopolnjevati tudi v prihodnjih letih, v naŸrtu imam çe uŸenje çpanskega in francoskega jezika.

Tudi delo z raŸunalnikom mi ni tuje, saj dobro obvladam nekaj uporabniçkih programov (Windows, Excel).

Med poletnimi poŸitnicami sem si nabirala delovne izkuçnje in znanje v razliŸnih podjetjih. Veseli me delo na finanŸnem podroŸju. Tako sem §e med srednjeçolskimi poŸitnicami delala v Banki Zasavje in leto kasneje na SDK, izpostava Trbovlje. Poleti 1995 sem dva meseca preskuçala svoje znanje v Bank Austria, Ljubljana, na oddelku za poslovanje z obŸani.

¦elela bi delati v delovno zagnanem in strokovno dobro usposobljenem kolektivu ter na takçnem delovnem mestu, ki bi mi omogoŸal nadaljnje spopolnjevanje tako ob delu kot v prostem Ÿasu. PodroŸja, ki so mi strokovno najbli§ja, so banŸniçtvo, finance in raziskovalnoteoretiŸno delo. Predvsem pa bi si §elela delati v takçnem podjetju, ki bi svoj kapital videlo v znanju, tehnologiji in drugih mehkih virih ter se zavedalo pomena Ÿloveçkega dejavnika v danaçnjem svetovnem gospodarstvu.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96425y.htm